Hogeschool van Amsterdam

Adviseren & Verandermanagement voor HRM

Cursus

Het succesvol realiseren van veranderingen binnen organisaties vraagt om interventies. Ontdek hoe verschillende interventies binnen de organisatie elkaar versterken en hoe je deze het beste inzet in de HR-strategie.

Voor organisaties is ‘veranderen’ een belangrijk en urgent onderwerp. De markt waarop de meeste organisatie reageren, vraagt flexibiliteit en korte reactietijden. Hierdoor vinden reorganisaties en heroriëntaties plaats, zodat organisaties continu kunnen anticiperen en reageren op de markt.

Bij veranderingen doen we een beroep op het aanpassingsvermogen van organisaties. Maar omdat een organisatie eigenlijk niet meer dan een abstractie is, gaat het om het aanpassingsvermogen van mensen, van medewerkers. Een HR-medewerker heeft de regie bij de ontwikkeling van de HR-agenda. Welk HR- beleid is nodig om van de veranderingen een succes te maken? Welke HR-initiatieven horen bij de gekozen strategie? De HRM’er heeft hierbij de taak om kritische kanttekeningen bij het voorgestelde strategische beleid te plaatsen vanuit de eigen expertise over mens en talent. Deze kanttekeningen kunnen resulteren in het aanpassen van strategisch beleid of in een specifieke invulling hiervan. Vervolgens is er de regie op het vertalen van het strategisch beleid naar HR-beleid (de HR-agenda).

In deze cursus leer je het professioneel vormgeven van veranderingen en deze meervoudig diagnosticeren. Ook ga je op zoek naar de kern van een door jou gekozen vraagstuk om vervolgens weloverwogen te kiezen voor een veranderstrategie. Hierna maak je een een interventieplan, waarbij verschillende interventies elkaar versterken.

Voor meer informatie kan je de studiehandleiding van afgelopen semester inzien, zo krijg je een indruk van hoe de cursus is opgebouwd. 

 Voor wie?

De cursus is toegankelijk voor cursisten met basiskennis van human resource management. Zonder deze basiskennis is meer zelfstudie vereist. De cursist dient de mogelijkheid te hebben om voor een organisatie een strategie te bepalen en een interventieplan op te stellen. Het is noodzakelijk om toegang te hebben tot bepaalde informatie.

 Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.
 Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de blokopbouw in de jaarplanning.

Start

De cursus start op 4 september 2018.

 Collegedagen

Dinsdag- en donderdagavond 18.40-22:00 uur.

 Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

 Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 250. 

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring. 

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan via onderstaande link. Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd. 

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Adviseren & Verandermanagement voor HRM? Kijk dan op minoren.hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus dan kun je contact opnemen met cursusverantwoordelijke Gertjan de Groot, via  g.de.groot@hva.nl.

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl.

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 maart 2018