Hogeschool van Amsterdam

Verandermanagement voor HRM

Cursus

Veranderen is niet meer voorbehouden aan innovatieve organisaties. Groeiende afzetmarkten, expanderende bedrijven, sterkere concurrentie, privatisering, deregulering, kostenreductie en nieuwe technologieën hebben ertoe geleid dat verandering elke organisatie aangaat. Vrijwel elke sector is in beweging. Meebewegen is het antwoord en dat betekent een continue reflectie op de eigen waardepropositie en de bijbehorende strategische keuzes.

Verandering begint (vaak) met het proces van strategievorming. Op basis van een analyse van de omgeving en van de eigen organisatie, stel je een gewenst toekomstbeeld vast. Hierbij gebruiken we in de cursus de vertrouwde SWOT-analyse’, maar dan in een breder perspectief.

Je maakt ook kennis met het business model ‘Canvas’. Dit businessmodel beschrijft de grondgedachte van hoe een organisatie waarde creëert, levert en behoudt. Het begrip ‘positionering’ speelt hierbij een belangrijke rol.

Het tweede blok gaat over het veranderingsproces. Wat sluit er binnen de organisatie niet meer aan bij de waardepropositie en hoe verander je dit? Wie heeft daarbij de verantwoordelijkheid? En hoe loopt het proces? Je maakt in deze cursus een strategisch plan, een onderzoeksplan en een veranderplan. 

 

Voor meer informatie, zie de studiehandleiding

 Voor wie?

De cursus is toegankelijk voor cursisten met basiskennis van bedrijfskunde. Zonder deze basiskennis is meer zelfstudie vereist. De cursist dient de mogelijkheid te hebben om voor een organisatie een strategisch plan en een veranderplan op te stellen. Dat kunnen verschillende organisaties zijn. Het is noodzakelijk om toegang te hebben tot bepaalde informatie.

 Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.
 Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de blokopbouw in de jaarplanning.

Start

De cursus start op 10 februari 2018.

 Collegedagen

Zaterdag van 10.00-16.40 uur.

 Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

 Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 250. 

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring. 

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan via onderstaande link. Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd. 

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Verandermanagement voor HRM? Kijk dan op minoren.hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus dan kun je contact opnemen met cursusverantwoordelijke Gertjan de Groot, via  g.de.groot@hva.nl.

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl.

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 30 januari 2018