Hogeschool van Amsterdam

Strategische Marketing en Management

Cursus

Het strategisch marketingbeleid is afgeleid van de ondernemingsdoelstellingen. Het geeft richting aan het nemen van operationele marketing en management beslissingen. Het (strategisch) marketingplanningsproces en nieuwe ontwikkelingen als Big Data, MVO-beleid en accountability, zijn allemaal onderdelen van strategische marketing en management.

Strategische Marketing

De cursus Strategische Marketing en Management is gericht op het ontwikkelen van strategisch inzicht. Hierbij gaat het niet om het uit je hoofd leren van theorie, maar juist om het herkennen van situaties en vervolgens de juiste theorie kunnen toepassen. De cursus heeft twee gastcolleges en een actuele live case: een opdracht voor alle cursisten door een externe opdrachtgever. Je schrijft en presenteert zelf een strategisch marketingplan, waarmee je laat zien dat je de stof beheerst en kunt toepassen.

Voor meer informatie kan je de studiehandleiding van afgelopen semester inzien, zo krijg je een indruk van hoe de cursus is opgebouwd. 

 Voor wie?

De cursus is voor cursisten met een hbo-kennisniveau. 

 Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. 
 Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de opbouw in de jaarplanning.
Deze cursus start op 5 of 9 februari 2019.

 Collegedagen

Dinsdag- en donderdagavond van 18.40 - 22.00 uur.
Zaterdag van 10.00 - 16.40 uur

 Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

 Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 250. 

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en aantoonbare werkervaring in een marketingomgeving (minimumleeftijd 22 jaar). Of een marketing NIMA-A diploma.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus dan kun je contact opnemen met cursusverantwoordelijke Lex van Hoogstraten via l.van.hoogstraten@hva.nl

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan vanaf 1 november 2018 op deze pagina. 

Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd. 

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Strategische Marketing en Management? Kijk dan op minoren.hva.nl.

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 maart 2018