Hogeschool van Amsterdam

Sales, Inkoop en Finance

Cursus

Salesbeleid is een afgeleide van ondernemingsbeleid. Targets, in termen van verkoopaantallen, omzetten en klantwaarden, worden in het beleid meegenomen. De laatste tijd heeft sales een verandering ondergaan, tegenwoordig staat de klant centraal in plaats van het product. Aan deze verschuiving wordt binnen Sales veel aandacht geschonken.

Sales Inkoop Logisitek

De cursus Sales, Inkoop en Finance is gericht op het ontwikkelen van inzicht op het gebied van verkoop. Dat verkrijg je niet alleen door theorie uit je hoofd te leren, maar juist door situaties te herkennen en vervolgens de juiste theorie toe te passen. Je leert om je te verplaatsen in de klant, een verkoopplan op te stellen en dit te vertalen naar de financiële gevolgen. 

De aanbiedingen en offertes die je opstelt zijn probleemoplossend in plaats van gericht op de verkoop van producten en/of diensten. Daarnaast leer je hoe je effectieve plannen opstelt en schrijf en presenteer je zelf een salesplan en accountplan, met financiële onderbouwing voor jouw organisatie. Zo laat je zien dat je de stof beheerst en kunt toepassen in je eigen omgeving. 

Voor meer informatie kan je de studiehandleiding van afgelopen semester inzien, zo krijg je een indruk van hoe de cursus is opgebouwd. 

Voor wie? De cursus is op hbo-niveau
Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. 
Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de blokopbouw in de jaarplanning.
Deze cursus start op 4 of 8 september 2018. 

Collegedagen

Dinsdag- en donderdagavond van 18.40-22.00 uur of zaterdag van 10.00-16.40 uur. 

Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 250. 

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige aantoonbare werkervaring in een marketingomgeving (minimum leeftijd 22 jaar). Of een marketing NIMA-A diploma.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan vanaf begin juni 2018. 

Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd. 

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Sales, Inkoop en Finance? Kijk dan op minoren.hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus dan kun je contact opnemen met cursusverantwoordelijke Victor Klop.

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl.

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 maart 2018