Hogeschool van Amsterdam

Projectmanagement

Cursus

In deze cursus leer je over projectmanagement in de volle breedte. Van het opstellen van een businesscase, een plan van aanpak, het maken van procesverslagen tot (het presenteren van) een eindrapport. Een combinatie van theorie, praktijk en zelfstudie!

De interactieve colleges draaien om de inbreng van de cursisten. In de eerste weken zoek je naar een geschikte opdracht uit de eigen werkomgeving en wordt de theoretische basis gelegd. In projectteams met medestudenten werk je vervolgens aan je opdracht. Aan het eind presenteer je deze en maak je een eindrapportage.

Voor meer informatie kan je de studiehandleiding van afgelopen semester inzien, zo krijg je een indruk van hoe de cursus is opgebouwd. 

 Voor wie?

 De cursus staat open voor cursisten die kunnen aantonen dat zij voldoende vaardig zijn in communicatie en coaching (luisteren, samenvatten, doorvragen, open vragen, proces/relatie). Bijvoorbeeld op basis van een eerder gevolgde training/opleiding of een relevante functieomschrijving van huidige of vorige baan.

 Certificaat

 Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. 

 Duur

 De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de blokopbouw in de jaarplanning.

Start

 De cursus start op 8 september 2018.

 Collegedagen

 Zaterdag van 10.00-16.40 uur

 Tijdsbesteding

 De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

 Kosten

 De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 250. 

Toelatingseisen

 Je hebt minimaal een mbo-4, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan via onderstaande link. Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd. 

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Projectmanagement? Kijk dan op minoren.hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus dan kun je contact opnemen met cursusverantwoordelijke Peter Laan, via p.n.j.laan@hva.nl.

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl.

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 maart 2018