Hogeschool van Amsterdam

Projectmanagement

Cursus

In deze cursus leer je over projectmanagement in de volle breedte. Van het opstellen van een businesscase, een plan van aanpak, het maken van procesverslagen tot (het presenteren van) een eindrapport. Een combinatie van theorie, praktijk en zelfstudie!

De interactieve colleges draaien om de inbreng van de cursisten. In de eerste weken zoek je naar een geschikte opdracht uit de eigen werkomgeving en wordt de theoretische basis gelegd. In projectteams met medestudenten werk je vervolgens aan je opdracht. Aan het eind presenteer je deze en maak je een eindrapportage.

Voor meer informatie, zie de studiehandleiding

 Voor wie?

 De cursus staat open voor cursisten die kunnen aantonen dat zij voldoende vaardig zijn in communicatie en coaching (luisteren, samenvatten, doorvragen, open vragen, proces/relatie). Bijvoorbeeld op basis van een eerder gevolgde training/opleiding of een relevante functieomschrijving van huidige of vorige baan.

 Certificaat

 Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. 

 Duur

 De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de blokopbouw in de jaarplanning.

Start

 De cursus start op 9 september 2017.

 Collegedagen

 Zaterdag van 10.00-16.40 uur

 Tijdsbesteding

 De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

 Kosten

 De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 250. Deze cursus kan ook gevolgd worden als minor,  wanneer dit onderdeel is van een bachelor-opleiding zijn hieraan geen extra kosten verbonden boven het reguliere collegegeld. 

Toelatingseisen

 Je hebt minimaal een mbo-4, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring.

Inschrijven

 Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar: deeltijd.economie@hva.nl.

Meer informatie

 Cursusverantwoordelijke: Peter Laan
 Studiebegeleider: Daphne Philippens

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 4 april 2017