Hogeschool van Amsterdam

Marktonderzoek

Cursus

Besluitvormingsmodellen, gebruiksgedrag en aankoopgedrag kunnen onder andere met marktonderzoek onderzocht worden. De output van marktonderzoek is vaak weer input voor commerciële berekeningen. Denk hierbij aan marktpotentieel, penetratiegraad en prijspercepties. De cursus Marktonderzoek is veelzijdig en kent veel invalshoeken. Het structureren en analyseren van gegevens, en het omzetten van gegevens naar naar informatie staat centraal. Ook consumentengedrag en commerciële calculaties zijn een belangrijk onderdeel van de cursus.

De cursus bestaat uit acht onderdelen: methoden en technieken van marktonderzoek; briefing versus onderzoeksvoorstel; commerciële calculaties; consumentengedrag; statistiek en SPSS; uitvoeren van marktonderzoek; implementeren van de informatie in een marketingplan en Engels. In de tweede periode loop je een marktonderzoek geheel door en stel je een marketingplan op. Practica en actuele cases uit de praktijk maken de lessen afwisselend en attractief. Er is volop ruimte voor overleg, discussie en de ontwikkeling van je competenties.

Voor meer informatie kan je de studiehandleiding van afgelopen semester inzien, zo krijg je een indruk van hoe de cursus is opgebouwd. 

Voor wie?

Het niveau van de cursus is hbo. Enige ervaring met rekenen (statistisch), Engels en een bedrijfseconomische/ marketingachtergrond bevelen we aan.

Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. 
Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de blokopbouw in de jaarplanning.

Start

De cursus start op 4 of 8 september 2018.

Collegedagen Dinsdag- en donderdagavond van 18.40-22.00 uur of zaterdag van 10.00-16.40 uur
Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 250. 

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo-4, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan via onderstaande link. Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd. 

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Marktonderzoek? Kijk dan op minoren.hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus dan kun je contact opnemen met cursusverantwoordelijke Clarence van der Putte via c.van.der.putte@hva.nl

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl.

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 maart 2018