Hogeschool van Amsterdam

Marketing Communicatie

Cursus

Door effectief te communiceren met externe partijen wordt de naamsbekendheid van jouw onderneming groter. Wat een positief effect kan hebben op de verkoopcijfers. Door het combineren van strategisch en tactisch inzicht met operationele vaardigheden, kan je na het volgen van deze cursus, adequaat advies geven en inspelen op de verschillen in bedrijfsculturen wereldwijd.

Marketing en Communicatie

Tijdens het semester Marketingcommunicatie doe je theoretische en praktische kennis op binnen het vakgebied Marketingcommunicatie, als onderdeel van de marketingmix. Na afronding van dit semester heb je de kennis en vaardigheden om een geïntegreerde marketingcommunicatiestrategie te formuleren voor een (internationale) onderneming op basis van onderzoek. Vervolgens kan je een volledig uitgewerkt strategisch marketingcommunicatieplan, online marketingplan en een plan voor sociale merkactivatie ontwikkelen en toepassen. Daarnaast zal je kunnen adviseren over culturele aspecten, samenleving en gedragspatronen en adequaat kunnen inspelen op verschillen in bedrijfsculturen in de landen of regio’ s waar het te adviseren bedrijf actief is. 

 

Voor meer informatie kan je de studiehandleiding van afgelopen semester inzien, zo krijg je een indruk van hoe de cursus is opgebouwd. 

Voor wie?  De cursus is voor cursisten met een hbo-kennisniveau. 
Certificaat  Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.  
Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de opbouw in de jaarplanning.

Start De cursus start 4 of 8 september 2018.
Collegedagen 

Dinsdag- en donderdagavond van 18.40 - 22.00 uur of zaterdag van 10.00 - 16.40 uur. 

Duur

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week.

Prijs  De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 100. 

Cursus opdrachten en tentamens

De opdrachten en tentamens in dusze cursus zijn:

  • Marketing communicatie campagne ontwerpen. 
  • Academisch verslag waarvoor diepte onderzoek in marketing comunicatie wordt gedaan. 
  • Tentamen gebaseerd op een real-life business case, waarin je de opgedane marketing communicatie kennis en expertise toepast. 
Toelatingseisen

 

Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan via onderstaande link. Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd. 

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Marketing Communicatie? Kijk dan op minoren.hva.nl.

More information 

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus? Neem dan contact op met cursusverantwoordelijke Nermin Hadžiarapovic.

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl.

 

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 maart 2018