Hogeschool van Amsterdam

Leidinggeven & HRM

Cursus

Gemotiveerde en competente medewerkers, die weten waar de organisatie naar toe gaat, zorgen voor groei en bloei in de organisatie. De kerntaak van de leidinggevende en de HR-professional is mens en organisatie te verbinden. In deze cursus leer je het toepassen van Human Resource Management (HRM) in het licht van de strategie van de organisatie waar je werkzaam bent. We doen dat vanuit twee perspectieven: die van de manager en die van de HR-professional.

Leidinggeven en HRM

In deze cursus leer je hoe je de rollen van leidinggevende en HR-professional met elkaar kunt verbinden, en hoe je het best van elkaars expertise gebruik kunt en moet maken. Je leert wat er nodig is om het HRM-beleid van de afdeling/organisatie uit te voeren, te onderzoeken en voorstellen te doen voor verbetering. En hoe je goede gesprekken voert met medewerkers als basis voor blijvend resultaat.

Ook leer je dat het belangrijkste instrument dat jij als leidinggevende of HR-professional inzet bij de realisatie van de strategie, je persoonlijk leiderschap is. Daarom besteden we veel aandacht aan reflectie op persoonlijk leiderschap, waarmee je de kans krijgt om de authenticiteit van jezelf als leidinggevende en professional te versterken.

De cursus kent drie soorten colleges:

  1. Theoriecolleges over de vakgebieden Leidinggeven en HRM
  2. Trainingen en werkcolleges over persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden
  3. Colleges over de toepassing van arbeidsrecht

Naast het uitbreiden van je theoretische kennis, ga je ook daadwerkelijke aan de slag met rollenspellen. Ook ga je bijvoorbeeld een werving en selectietraject ontwikkelen, in je eigen organisatie een onderzoek uitvoeren en een verbetervoorstel schrijven. Op die manier kan je datgene wat je op school leert direct toepassen in je eigen organisatie. 

Voor meer informatie kan je de studiehandleiding van afgelopen semester inzien, zo krijg je een indruk van hoe de cursus is opgebouwd. 

 Voor wie?

Ambitieuze professionals die zin hebben in een intensieve cursus, waarin theorie, praktijk en persoonlijke leiderschap samenkomen. Bedoeld voor zowel (toekomstige) managers als HR-professionals. 

 Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.
 Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de opbouw in de jaarplanning.

Start De cursus start 4 of 8 september 2018.
 Collegedagen

Dinsdag- en donderdagavond van 18.40-22.00 uur of zaterdag van 10.00-16.40 uur.

 Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

 Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 250. 

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan via onderstaande link. Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd. 

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Leidinggeven en HRM? Kijk dan op minoren.hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus? Neem dan contact op met cursusverantwoordelijke Francois Beckers via f.m.h.j.beckers@hva.nl.

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl.

Wat zeggen studenten over Leidinggeven en HRM?

‘Heldere colleges en trainingen door enthousiaste docenten met passie voor het vak.’

‘Een semester met leerzame colleges waarin je veel constructieve feedback krijgt.’

‘Adviezen en feedback die ik van de docent kreeg zijn waardevol voor mij geweest en heb ik kunnen toepassen in het uiteindelijke assessment waar ik in een rollenspel de rol van manager had. Maar ook in het voeren van echte sollicitatiegesprekken voor een managementfunctie. Ik heb de baan gekregen!’

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 maart 2018