Hogeschool van Amsterdam

Coachend Leiderschap

Cursus

Hoe ga je op de juiste wijze om met coaching en hoe en wanneer zet je dit in? Na deze cursus begrijp je wanneer je wel of niet over kunt gaan op het coachen van medewerkers op zowel individueel als collectief niveau. Bovendien ben je zelf in staat om een medewerker of een groep (team) te kunnen coachen.

Tijdens de cursus leer je het ontwerpen, uitvoeren en evalueren van een coachtraject voor individuele medewerkers en teams. Onderdelen van de cursus zijn: sterkte-zwakte-analyse, analyse leerklimaat, coachingtraining (individueel en team) en het coachgesprek. Je verwoordt een visie op ‘coachend leiderschap,’ die je kunt relateren aan het profiel van de ‘ideale' coachende leidinggevende.

Je kunt aangeven onder welke voorwaarden de rol van coach geëigend is en wanneer andere rollen van een leidinggevende adequater zijn. Hiervoor maak je analyse van de leercondities, leerklimaat en mogelijkheden binnen de organisatie-eenheid waar je leiding aan geeft of werkzaam bent. Je sluit die analyse af met een advies om het leerklimaat te verbeteren.

Voor meer informatie, zie de studiehandleiding

 Voor wie?

Cursisten die in hun dagelijkse praktijk willen leren om individuele medewerkers en teams te coachen.

 Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.
 Duur

 De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de  blokopbouw in de jaarplanning.

 Start

 De cursus start op 8 september 2018.

 Collegedagen

 Zaterdag van 10.00-16:40 uur. 

 Tijdsbesteding

 De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

 Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 250. 

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo-4, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring. Je moet de mogelijkheid hebben om zowel een individueel als een teamcoachingstraject te kunnen verzorgen.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan via onderstaande link. Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd. 

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Coached Leiderschap? Kijk dan op minoren.hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus? Neem dan contact op met cursusverantwoordelijke Frits Dekker via f.dekker@hva.nl.

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl.

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 maart 2018