Hogeschool van Amsterdam

Arbeidstransitie

Cursus

Vrijwel dagelijks zijn er nieuwsberichten over veranderingen op de arbeidsmarkt. Denk aan aan vergrijzing, 'the war of talent', versoepeling van het ontslagrecht, de toename van het aantal zelfstandigen.

HR speelt in deze veranderingen vaak een cruciale rol als beleidsmaker en organisatieadviseur. Aan de HR-professional dus ook de taak om een eigen visie te ontwikkelien en passende oplossingen te vinden voor deze vraagstukken.

In deze cursus staan de uitdagingen voor HR in het het omgaan met deze transities in de arbeidsmarkt centraal. We geven je een inkijk in de wereld van de actuele vraagstukken op de arbeidsmarkt. Je gaat zelf op zoek naar beleid dat wel en niet goed werkt. Bovendien ontwikkel je een visie op actuele HR-vraagstukken en toekomstig HR-beleid.

Voor meer informatie kan je de studiehandleiding van afgelopen semester inzien, zo krijg je een indruk van hoe de cursus is opgebouwd. 

 Voor wie? De cursus is voor cursisten met een hbo-kennisniveau. 
 Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. 
 Duur

De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Lees meer over de blokopbouw in de jaarplanning.
Deze cursus start op 8 september 2018.

 Collegedagen

Zaterdag van 10.00 - 16:40 uur.

 Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief college-uren.

 Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 2100 en de kosten voor boeken bedragen circa € 250. 

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige werkervaring.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan via onderstaande link. Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd. 

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Arbeidstransitie? Kijk dan op minoren.hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus dan kun je contact opnemen met cursusverantwoordelijke Myrke Nieweg m.nieweg@hva.nl.

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl.

Terug naar de opleidingspagina

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 maart 2018