Hogeschool van Amsterdam

Digital Marketing

Cursus

"Het speelveld van marketing is in de afgelopen decennia ingrijpend veranderd. Kennis van online consumentengedrag en online marketing is van vitaal belang voor marketeers. De moderne marketeer moet niet alleen weten hoe online marketingcommunicatie werkt. Maar ook hoe hij internet kan inzetten voor bijvoorbeeld productrealisatie, marktonderzoek of distributie." (M. Visser, B. Sikkenga)

De focus in deze korte cursus ligt op de combinatie tussen ICT data en technieken en Digital Marketing, zoals Google Analytics, retargeting & behavioural targeting, marketing automation, mobile marketing. Je leert hoe je realistische kpi’s kan opstellen, de conversiefunnel en customer journey in kaart te brengen, big data analyses te maken en op basis van datavisualisatie de data op een begrijpelijke manier te monitoren en presenteren. Het gaat om een hele set aan tools, inclusief marketing intelligence, rapportages en het koppelen van diverse database en systemen aan elkaar. De gebruiker / (potentiële) klant en data staan in de cursus centraal, waardoor usability en conversies kunnen worden verbeterd, zodat organisaties succesvol kunnen zijn.

De cursus Digital Marketing heeft een verdiepend character waarbij nadruk wordt gelegd op het toepassen van digitale en online marketingmogelijkheden ten behoeve van planning en organisatie van het digitaal en online marketingproces.

Voor meer informatie kan je de studiehandleiding van afgelopen semester inzien, zo krijg je een indruk van hoe de cursus is opgebouwd. 

 Voor wie?

De cursus is voor cursisten met een hbo-kennisniveau. 

 Certificaat

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. 

 Duur

De cursus bestaat uit 1 blok van tien weken. Deze cursus start op 5 of 9 februari 2019. 

 Collegedagen

Dinsdag- en donderdagavond van 18.40-22.00 uur of zaterdag van 10.00-16.40 uur. 

 Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief circa 6 contact uren en 14 zelfstudie uren.

 Kosten

De prijs voor het bijwonen van de minormodule en maken van de toetsen is €1050 en de kosten voor boeken bedragen circa € 100.

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en werkervaring.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan vanaf 1 november 2018 op deze pagina.

Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Digital Marketing? Kijk dan op minoren.hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus dan kun je contact opnemen met cursusverantwoordelijke Nerko Hadziarapovic (n.hadiarapovic@hva.nl)

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 4 april 2018