Sustainability

Cursus

De wereld verandert snel en de welvaart trekt zijn sporen in onze samenleving en het milieu. Duurzaamheid is een groot goed en sinds 1990 zijn de eerste initiatieven voor het minder belasten van maatschappij en milieu gestart. Tegenwoordig moet je als Profit, Non-Profit of NGO wel bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen. De ontwikkeling van theorieën en methoden om duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering en in ons dagelijks leven gaan snel.

Zorg dat je als student, cursist, manager, medewerker of geïnteresseerde op de hoogte bent van de reikwijdte van dit vak. Waar kan het toe leiden en vooral hoe kan je het initiëren, ontwikkelen en implementeren in je strategie, bedrijfsvoering, je dagelijkse processen of leven. Ontwikkel een visie en doel voor een bijdrage aan een betere wereld en leefomgeving.

In deze korte cursus bekwamen wij jou in duurzaam denken en handelen, weten, herkennen, overbrengen en toepassen aan de hand van voorbeelden en opdrachten.

Voor meer informatie kan je de studiehandleiding van afgelopen semester inzien, zo krijg je een indruk van hoe de cursus is opgebouwd.

Voor wie?

De cursus is voor cursisten met een hbo-kennisniveau.

Certificaat

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.

Duur

De cursus bestaat uit 1 blok van tien weken. Deze cursus start op 17 of 21 april 2018.

Collegedagen

Dinsdag- en donderdagavond van 18.40-22.00 uur of zaterdag van 10.00-16.40 uur.

Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief circa 6 contacturen en 14 zelfstudie uren.

Kosten

De prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen is € 1050 en de kosten voor boeken bedragen circa € 100.

Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en werkervaring.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan via onderstaande link. Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Sustainability? Kijk dan op minoren.hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus, dan kun je contact opnemen met cursusverantwoordelijke Lex van Hoogstraten l.van.hoogstraten@hva.nl

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 maart 2018