Hogeschool van Amsterdam

Neuromarketing

Cursus

Ons onbewuste brein speelt een veel belangrijkere rol bij beslissingen en keuzes dan het bewuste. Als je jouw klanten wilt overtuigen, dan moet je je dus ook in de onbewuste processen van hun brein verdiepen. Door inzichten vanuit de neurofysiologie te combineren met marketingkennis, kunnen marketeers hun doelgroepen nog effectiever informeren en beïnvloeden in hun gedrag.

In deze cursus maak je kennis met het toepassen van de nieuwste trend in marketing, namelijk Neuromarketing. Naast kennis opdoen van de werking van het brein, emoties, motivaties en visueel vermogen, leer je welke nieuwste toepassingen en onderzoekstechnieken er zijn op neuromarketinggebied. Daarnaast zul je ontdekken hoe je deze technieken op een effectievere manier marketing in offline en online kanalen toe kunt passen om, binnen ethische grenzen, tot gewenste resultaten te komen.

Voor meer informatie kan je de studiehandleiding van afgelopen semester inzien, zo krijg je een indruk van hoe de cursus is opgebouwd. 

 Voor wie?

De cursus is voor cursisten met een hbo-kennisniveau. 

 Certificaat

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. 

 Duur

De cursus bestaat uit 1 blok van tien weken. Deze cursus start op 17 of 21 april 2019.

 Collegedagen

Dinsdag- en donderdagavond van 18.40-22.00 uur of zaterdag van 10.00-16.40 uur. 

 Tijdsbesteding

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week, inclusief circa 6 contacturen en 14 zelfstudie uren.

 Kosten

De prijs voor het bijwonen van de minormodule en het maken van de toetsen is € 1050. De kosten voor boeken bedragen circa € 100.

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en 2 jaar werkervaring.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan via onderstaande link. Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Aanmelding op deze cursuspagina is niet voor HvA studenten. Ben je HvA student en ben je geïnteresseerd in Neuromarketing? Kijk dan op minoren.hva.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van de cursus, dan kun je contact opnemen met cursusverantwoordelijke Bart de Haan b.g.de.haan@hva.nl

Voor praktische informatie kun je contact opnemen met deeltijd.economie@hva.nl

Wat vinden cursisten van de cursus Neuromarketing?

Deze cursus wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.8 (okt. 2017)

"De cursus was goed en interessant. Bart en Victor vullen elkaar goed aan (wetenschap en praktijk). Fijne dynamiek. Interessante gastcolleges van EyeSee en ST&T en leuke excursie naar Validators."

"Kan niet anders concluderen dat dit een unieke cursus is. De interactie, de duopresentatie, het enthousiasme van de docenten en van de groep, de gastsprekers, lesstof en uitjes maken dit een topcursus. Complimenten!"

"Erg vernieuwend, leuke gastcolleges. Bom aan informatie beschikbaar. Heel informatief en inspirerend. Duidelijk en overzichtelijk."

"De afwisseling tussen theorie en praktijk. Tevens zijn de gastcolleges super interessant en zorgen voor toegevoegde waarde."

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 3 mei 2018