Mastercourse Start-Up Scale-Up MKB

In samenwerking met MKB Amsterdam

Cursus

Hoe ontwikkel je je onderneming succesvol van Start-Up naar Scale-Up? Na het opstarten van je onderneming komt namelijk de grootste uitdaging: een succesvolle doorgroei en continuïteit realiseren. De ontwikkelingen in de samenleving en economie gaan razendsnel. Verzeker jezelf daarom van deze kennis om handen en voeten te geven aan jouw doorgroeiplan. De basis voor een succesvolle onderneming.

De Mastercourse besteedt aandacht aan opstart en doorgroei van midden- en klein bedrijf. Wat kun je leren van succesvolle ondernemingen? Hoe kun je waarde creëren, kansen benutten en risico’s beperken in de snel veranderende economie? Wat is er nodig om de bedrijfsvoering (zowel intern als extern) zo te organiseren dat je flexibel kunt inspelen op de toekomst?

We behandelen de levenscyclus van ondernemingen, de positionering van de onderneming en de rol van de ondernemer. De insteek is pragmatisch. Naast het opdoen van kennis, wordt er aan een eigen doorgroeiplan gewerkt. Dit persoonlijke plan zal dan ook het resultaat zijn van de Mastercourse.

Deze Mastercourse bestaat uit drie cursusdagen binnen één kwartaal. Hierdoor kunt u ervoor kiezen om de cursus te volgen op een van de onderstaande kwartalen in 2018:

• Kwartaal 1: 2 februari, 9 maart en 6 april.
  • Kwartaal 2: 20 april, 25 mei en 22 juni.
  • Kwartaal 4: 28 september, 1 november en 30 november.

De Mastercourse bestaat uit hoorcolleges, zelfstudie en het schrijven van een doorgroeiplan. Het is een combinatie van theorie, expertise en praktijk met onderwerpen als: de triangel strategy-structure-culture, duurzaamheid, digitale economie en verdienmodellen.

Voor wie Voor ondernemers van een midden- of klein bedrijf die na opstart doorgroeien en ondernemers die hun doorgroeiproces willen actualiseren en continueren.
Certificaat Na afronding van de cursus ontvang je een officiële verklaring.
Duur De cursus duurt een kwartaal en bestaat uit 3 cursusdagen binnen één kwartaal op de vrijdag, van 9 - 17 uur.
Start 2 februari, 20 april of 28 september.
Cursusdagen

Kwartaal 1: 2 februari, 9 maart en 6 april.
Kwartaal 2: 20 april, 25 mei en 22 juni.
Kwartaal 3/4: 28 september, 1 november en 30 november.

Aanvullend mogelijkheid voor persoonlijk consult.

Tijdsbesteding De cursusdagen zullen bestaan uit 4 uur hoorcollege en 4 uur werkcollege. Aanvullend wordt er 4 uur per week aan thuisstudie besteed.
Kosten Colleges € 950,00 (btw vrij)
​Boeken € 60,00
Toelagingseisen Minimaal 1 jaar ondernemer, toelating op basis van een intakegesprek.
Maximum aantal deelnemers 25
Hoofddocent Drs. Bert Bos
Docent Bedrijfskunde Management Economie en Recht
Business Consultant

Melissa ter Hove

Locatie HvA locatie: Fraijlemaborg of Wibauthuis
Inschrijven Inschrijven voor een intakegesprek voor deze cursus kan via onderstaande link. Houd er rekening mee dat je bij het inschrijven voor de cursus een kopie van je paspoort of id-kaart moet uploaden, evenals een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 5 december 2017