Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

Mbo-middag

Van mbo naar hbo

Mbo-middag

Zit jij in het voorlaatste jaar van je mbo-4-opleiding en wil jij ontdekken welke mogelijkheden het hbo jou te bieden heeft? Kom dan eens naar de mbo-middag van de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel is de aanmelding gesloten.

Programma van een mbo-middag: Studentenpanel

Een panel van oud mbo-studenten zit dan klaar om al je vragen te beantwoorden. Hoe hebben zij de overstap ervaren? Vonden ze het moeilijk? Hoe hebben zij de juiste studie gekozen? En met welke zaken moet jij straks rekening houden?

Workshops

Na het studentenpanel kun je kiezen voor één workshop.
Heb je nog geen idee wat je wilt studeren? Volg dan de studiekeuzeworkshop.
Weet je al ongeveer wat je wilt studeren? Volg dan een workshop van een specifiek interessegebied.

Studiekeuzeworkshop
Weet je nog niet of je straks wilt doorstuderen? Of heb je geen idee welke opleiding je straks wilt gaan doen? Meld je dan aan voor de studiekeuzeworkshop. Samen met een studiekeuzecoach zet je de eerste stappen richting de keuze voor een passende hbo-opleiding.

Workshop interessegebied

Tijdens de workshop van een interessegebied krijg je een beeld van de verschillende opleidingsmogelijkheden. Welke opleiding sluit het beste aan bij jouw vooropleiding en talenten? Je kunt één interessegebied kiezen.

plus

Economie en Management

Met je mbo-diploma niveau 4 kun je bij het interessegebied Economie en Management kiezen uit 18 verschillende economieopleidingen. Tijdens de workshop kun je in gesprek gaan met studenten die vanuit het mbo zijn ingestroomd bij een economische opleiding aan de HvA. Zij vertellen hoe zij tot hun keuze zijn gekomen en hoe zij de overgang naar het hbo hebben ervaren. Ook zijn er docenten aanwezig.
plus

Gezondheid

Ben je begaan met mensen? Wil je bijdragen aan de zorg van morgen?
De HvA heeft vier opleidingen in de gezondheidszorg: Hbo-Verpleegkunde, Oefentherapie Mensendieck, Fysiotherapie en Ergotherapie. Studenten die zijn doorgestroomd vanuit het mbo naar een van deze opleidingen geven je tijdens de workshop een beeld van hun opleiding. Ook vertellen zij over hun ervaringen als hbo-student in de gezondheidszorg en wat je als student in de zorg ‘in huis’ moet hebben. Waar hebben mbo’ers een voorsprong en waar lopen ze tegenaan?

Als je nu al wat meer wil weten, bekijk dan de filmpjes met interviews met onze studenten via www.hva.nl/gezondheid (korte films).

plus

Maatschappij en Recht

Bij het interessegebied Maatschappij en Recht is het aanbod van opleidingen uitgebreid en divers. Docenten en studenten, met een mbo-achtergrond, zullen tijdens de workshop informatie geven, vragen beantwoorden en je laten ervaren wat je mogelijkheden zijn om door te stromen naar het hbo.

Je kunt specifiek kiezen voor een van de twee clusters dat jouw interesse heeft:
Cluster BJ (opleidingen Bestuurskunde, HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening )
Cluster SWT (opleidingen Culturele Maatschappelijk Vorming, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Toegepaste Psychologie.)

Na een algemeen gedeelte over het interessegebied kom je meer te weten over de clusters door gesprekken met studenten en docenten over beroepsrollen, het onderwijs en de doorstroom van mbo naar hbo.

plus

Media, Creatie en Informatie

De opleidingen binnen Media, Creatie en Informatie strekken zich uit van complexe uitdagingen in de ICT via de snelle wereld van de interactieve televisie en reclame naar de esthetiek van de mode en design. Het draait allemaal om innovatie: hier worden technische mogelijkheden op een creatieve manier toegepast.

Stephanie heeft gekozen voor Media, Informatie en Communicatie, Hugo voor Communication and Multimedia Design, Mark voor Informatica en Hanneke voor Amfi (Amsterdam Fashion Institute). Deze studenten hebben een mbo-opleiding gedaan voordat ze begonnen aan hun opleiding aan de HvA. We hebben ze met een camera gevolgd zodat je kunt zien hoe het ze vergaat op de HvA. Deze studenten zijn ook ‘live’ aanwezig op de mbo-middag en geven zelf een presentatie of workshop zodat je echt kennis kunt maken met de opleiding waar jouw interesse ligt. Ook kun je ze alles vragen wat je kunt bedenken over de opleiding.

plus

Onderwijs en Opvoeding

Bij het interessegebied Onderwijs en Opvoeding kun je kiezen voor een voltijd- of deeltijdopleiding tot leraar of pedagoog. Tijdens de mbo-middag kun je een workshop volgen om kennis te maken met het interessegebied en met de verschillende opleidingen. Ook kun je in gesprek gaan met studenten die de overstap van het mbo naar het hbo hebben gemaakt. Met je mbo-diploma niveau 4 op zak kun je je bij het interessegebied Onderwijs en Opvoeding verder ontwikkelen in de sectoren onderwijs, jeugdzorg, kinderopvang of opvoedingsondersteuning.
plus

Techniek

Bij het interessegebied Techniek kun je kiezen uit 14 verschillende opleidingen binnen 6 ‘Werelden van Techniek’; De wereld van engineering en design, van forensisch onderzoek, van logistiek en logica, van luchtvaart, van de stad en de gebouwde omgeving en de wereld van de zeevaart. Tijdens de workshop ga je in gesprek met studenten die vanuit het mbo zijn ingestroomd bij een van onze opleidingen. Zij vertellen hoe zij tot hun keuze zijn gekomen en hoe zij de overgang naar het hbo hebben ervaren. Zij nemen boeken en ander studiemateriaal mee en er zijn ook docenten aanwezig om vragen aan te stellen.

Als je nu alvast meer wilt weten, kijk dan op de Techniekwijzer: www.hvatechniekwijzer.nl. Hier vind je alle opleidingen en afstudeerrichtingen, wat in welk jaar van de opleidingen gebeurt en je kunt doorklikken naar roosters, filmpjes etc.

Aanmelding voorlopig gesloten

Leuk dat je geïnteresseerd bent in de mbo-middag! Helaas is de datum voor de volgende Mbo-middag nog niet bekend.

Andere studiekeuzeactiviteiten

Niet gevonden wat je zocht, lees meer over andere studiekeuzeactiviteiten.