Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

Ouders en verzorgers
Home separator Een studie kiezen separator Ouders en verzorgers

Ouders en verzorgers

Het studiekeuzeproces

Alleen al bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) kan uw zoon of dochter kiezen uit meer dan 80 opleidingen. Zoveel mogelijkheden maken het keuzeproces niet makkelijker. Meer dan 10% van de studenten valt in het eerste jaar uit omdat zij zich van tevoren niet goed hebben georiënteerd. De hogeschool organiseert daarom (soms ook samen met de Universiteit van Amsterdam) oriëntatie- en voorlichtingsactiviteiten op eigen locaties en op de verschillende middelbare scholen.

Daarnaast stelt de HvA de studiekeuzecheck verplicht. Iedereen die zich voor de inschrijfdeadline van 1 mei inschrijft via Studielink wordt door de opleiding uitgenodigd voor deze studiekeuzecheck en heeft recht op een studiekeuzeadvies. Zo weet uw zoon of dochter voor aanvang van de opleiding beter of hij/zij de juiste studiekeuze heeft gemaakt.

Om u een idee te geven wat dit studiekeuzeproces inhoudt en hoe u daarbij uw kind kunt helpen, hebben wij een overzicht van de fasen en de activiteiten gemaakt. Tevens vindt u hier suggesties hoe u uw zoon of dochter kunt begeleiden in het studiekeuzeproces.

Als ouder wenst u uw kind een goede toekomst toe. Als uw kind gaat studeren hoopt u natuurlijk dat uw kind de juiste studiekeuze maakt en kiest voor een kwalitatief goede onderwijsinstelling. U probeert uw kind zo goed mogelijk te ondersteunen en te begeleiden in het studiekeuzeproces.

Op deze site willen wij u daarom graag wat achtergrondinformatie geven over de Hogeschool van Amsterdam en een overzicht geven van de middelen en mogelijkheden die wij uw kind kunnen bieden in het studiekeuzeproces.

Maak tijd om te kiezen. Samen aan de slag.

De Hogeschool van Amsterdam organiseert een aantal keer per jaar een speciale voorlichtingsavond voor ouders.
Tijdens deze avond gaat een studiekeuzecoach in op het studiekeuzeproces, wat de rol van ouders hierin is en hoe u een constructieve bijdrage kunt leveren aan dit proces. U krijgt hiervoor concrete opdrachten uit het werkboek ‘Maak tijd om te kiezen’ die u samen met uw kind kunt maken.