Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

Voltijdopleidingen

Voltijdopleidingen

De Hogeschool van Amsterdam biedt een ruime keuze aan voltijdopleidingen. Voltijd studeren houdt in dat je veel tijd aan je studie besteedt. Vaak neemt de studie een volledige werkweek in beslag. De precieze indeling van de studieweek is afhankelijk van de opleiding die je volgt.

 

Lees meer

Toelatingseisen

Om voltijd te studeren op hbo-niveau moet je in het bezit zijn van een diploma havo, vwo of mbo (niveau 4). Verder moet je voor bepaalde opleidingen een specifiek profiel of aanvullende vakken gevolgd hebben. Kijk voor specifieke toelatingseisen bij de studie van je keuze.

Studie kiezen

Goede begeleiding vóór en tijdens je studie is heel belangrijk. De HvA ontwikkelde in dit kader de Talent Finder. Hiermee kun je in het eerste jaar precies bepalen in hoeverre jouw interesses en vaardigheden aansluiten bij je studie en wat de knelpunten zijn. Studentmentoren helpen je persoonlijk bij het maken van een studiekeuze. Tijdens je studie beantwoorden studentdecanen je vragen. Kijk bij de interessegebieden om te zien welke studie je het meest aanspreekt, of bezoek één van de open dagen.

Officieel student

Als je de juiste studie gekozen hebt dan begint het: de stad leren kennen, je medestudenten ontmoeten, misschien een kamer zoeken en een baantje vinden. Alle studenten van de HvA mogen gebruikmaken van de voorzieningen van de HvA. De mediatheken, het sportcentrum en de cursussen en workshops van CREA staan tot je beschikking (zie ook Praktische informatie).

 

Kies lijstweergave

Bachelor, Voltijd

Academie voor Lichamelijke Opvoeding

Op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) aan de HvA krijg je een uitgekiend bewegingsprogramma plus training in onderwijskundige, organisatorische en leidinggevende vaardigheden.

Bachelor, Voltijd

Accountancy

Tijdens de opleiding Accountancy aan HvA leer je alles over bedrijfadministraties, organisaties en controle. Je volgt vakken als Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde en Commerciële Economie.

Bachelor, Voltijd

AMFI-Amsterdam Fashion Institute

De wereld van de mode is bij AMFI ondergebracht in 3 afstudeerrichtingen: Fashion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding. AMFI biedt van elke richting ook een Engelstalige variant aan.

Bachelor, Voltijd

Aviation

Binnen de opleiding Aviation maak je kennis met de wereld van de luchtvaart en word je opgeleid tot aviation professional met een brede basis.

Bachelor, Voltijd

Bedrijfseconomie

Tijdens Bedrijfseconomie aan de HvA word je opgeleid tot financieel-economisch deskundige. Je krijgt vakken als Bedrijfsadministratie, Financiering en Management, Accounting en werkt aan projecten.

Bachelor, Voltijd

Bedrijfseconomie: 3-jarig vwo traject

Tijdens Bedrijfseconomie aan de HvA word je opgeleid tot financieel-economisch deskundige. Je krijgt vakken als Bedrijfsadministratie, Financiering en Management, Accounting en werkt aan projecten.

Bachelor, Voltijd

Bedrijfskunde MER

Tijdens Bedrijfskunde MER aan de HvA verdiep je je in bedrijfskundige aspecten. Daardoor leg je gemakkelijk verbanden en zie je snel waar een bepaald probleem van een organisatie zit.

Bachelor, Voltijd

Bedrijfswiskunde

Tijdens de opleiding Bedrijfswiskunde aan de HvA draait het om het oplossen van complexe vraagstukken van bedrijven en instellingen met behulp van wiskundige methoden en technieken.

Bachelor, Voltijd

Bestuurskunde

Bestuurskunde bij de HvA bereidt je voor op een baan in een dynamisch vakgebied. Je werkt aan actuele maatschappelijke vraagstukken op het gebied van milieu, onderwijs, integratie en veiligheid.

Bachelor, Voltijd

Bouwkunde

Tijdens de opleiding Bouwkunde aan de HvA kom je met veel aspecten van bouwen en wonen in aanraking. Je leert hoe je woningen, kantoren, winkelcentra en scholen moet bouwen, beheren en inrichten.

Bachelor, Voltijd

Bouwtechnische Bedrijfskunde

Tijdens Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de HvA word je opgeleid tot bedrijfskundig ingenieur met verstand van alle zaken die bij een bouwproject aan de orde komen, van ontwerp tot en met beheer.

Bachelor, Voltijd

Business IT & Management

Bij Business IT & Management aan de HvA leer je hoe je met bedrijfskundig inzicht bedrijfsprocessen optimaliseert en ICT daarbij effectief inzet. Communicatieve vaardigheden zijn hierbij essentieel.

Bachelor, Voltijd

Civiele Techniek

Civiele Techniek (weg- en waterbouwkunde) aan de HvA richt zich op het ontwerpen, bouwen, onderhouden en beheren van alle mogelijke infrastructurele bouwwerken. o.a. bruggen-, auto-, en waterwegen.

Bachelor, Voltijd

Commerciële Economie

Tijdens Commerciële Economie aan de HvA, leer je alles over merken, trends, internetmarketing en marktonderzoek. Jij zorgt ervoor dat consumenten jouw product kiezen en niet die van de concurrent.

Bachelor, Voltijd

Communicatie

Ben je geïnteresseerd in media, pr, reclame en marketing? Kun je goed communiceren en vind je het leuk om met mensen te werken? Dan is de opleiding Communicatie van de HvA misschien wel wat jij zoekt

Bachelor, Voltijd

Communication and Multimedia Design

Tijdens Communication and Multimedia Design leer je hoe je met interactieve media producten, diensten en organisaties kunt verbeteren. Je leert interactieve media bedenken, ontwerpen en managen.

Bachelor, Voltijd

Culturele en Maatschappelijke Vorming

Bij Culturele en Maatschappelijke Vorming leer je hoe je mensen stimuleert om maatschappelijk betrokken te zijn en deel te nemen aan culturele en sociale activiteiten in hun buurt of stad.

Bachelor, Voltijd

E-technology

Tijdens E-Technology aan de HvA, leer je integraal ontwerpen en toegepast onderzoeken. Oftewel: hoe ontwerp, onderzoek, produceer en onderhoud je elektrotechnische apparaten en systemen.

Bachelor, Voltijd

Engineering, Design and Innovation

Tijdens Engineering, Design and Innovation aan de HvA leer je functioneel ontwerpen, ontwikkel je nieuwe producten en productieprocessen en verbeter je bestaande.

Bachelor, Voltijd

Ergotherapie

Sommige mensen kunnen hun dagelijkse bezigheden niet meer uitvoeren, als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk of ziekte. Als ergotherapeut begeleid en adviseer je mensen die daarmee te maken krijgen.

Universitaire master, Voltijd

European Master of Science in Occupational Therapy

This programme offers new possibilities for you, as an Occupational Therapist. You will be inspired to look at Occupational Therapy and Occupational Science from a cross-cultural point of view.

Bachelor, Voltijd

European School of Physiotherapy (Internationaal)

The European School of Physiotherapy offers you one of the most challenging and high standard study programmes in Europe, leading to a Bachelor of Health (Physiotherapy) degree.

Bachelor, Voltijd

Fashion - AMFI International Courses (Internationaal)

AMFI-Amsterdam Fashion Institute offers a full-time, four-year Bachelor degree that teaches all facets of the fashion chain: Design, Management and Branding.

Bachelor, Voltijd

Financial Services Management

Tijdens Financial Services Management (FSM) aan de HvA leer je risico's en rendementen in het bank- en verzekeringswezen goed tegen elkaar af te wegen en klanten te helpen bij deze afwegingen.

Bachelor, Voltijd

Fiscaal Recht en Economie

Deze studie leidt op om voor bedrijven en particulieren diverse belastingaangiften te verzorgen (inkomsten-, omzet- en/of vennootschapsbelasting). Op termijn nalatenschapsplanning en cliëntenadvies.

Bachelor, Voltijd

Forensisch Onderzoek

De opleiding Forensisch Onderzoek is de eerste op dit terrein in Nederland. Je wordt opgeleid tot forensisch-technisch recherchekundige of forensisch analist/onderzoeker.

Bachelor, Voltijd

Fysiotherapie

Als fysiotherapeut ben je een belangrijke schakel in het genezingsproces van mensen. Je onderzoekt en behandelt mensen zodat zij zoveel mogelijk hun dagelijks leven kunnen leiden.

Bachelor, Voltijd

Game Development

In de leerroute Game Development van de HvA-opleiding Informatica staat het bedenken en bouwen van games centraal. Je leert games te bouwen in verschillende programmeertalen voor diverse platforms.

Bachelor, Voltijd

HBO-Rechten

Tijdens de opleiding HBO-Rechten bij de HvA doe je juridische kennis op en leer je met oog voor de praktijk juridische processen te organiseren.

Bachelor, Voltijd

Human Resource Management

Deze praktijkgerichte opleiding richt zich op mensen in hun werksituaties binnen organisaties. Het is belangrijk dat organisatiedoelstellingen en talenten van mensen optimaal op elkaar zijn afgestemd

Bachelor, Voltijd

Informatica

De opleiding Informatica van de HvA leidt je op tot Informaticaspecialist; jij bent de schakel tussen technologie en de (toekomstige) gebruikers van internet, computers, software en toepassingen.

Bachelor, Voltijd

International Business and Languages

International Business and Languages is a four-year full-time programme taught entirely in English. You will learn to play a key role in the communication between a company and its foreign relations.

Bachelor, Voltijd

International Business and Management Studies

International Business and Management Studies is a hands-on programme taught entirely in English. The programme addresses strategies for entering and conquering foreign markets.

Bachelor, Voltijd

International Business and Management Studies: 3-jarig vwo traject

The International Business and Manangement Studies Fast-Track programme caters towards your needs for a 3 year 180 credits business and management programme.

Bachelor, Voltijd

International Degree in English and Education

The International Degree in English and Education (IDEE) is an international academic English teacher education programme. IDEE combines an academic level of study with an international perspective.

Bachelor, Voltijd

International Sports, Management and Business

International Sports, Management and Business offers a bachelor programme for future sport managers who need to be geared to manage, plan, organize, implement sports in an international context.

Bachelor, Voltijd

Johan Cruyff University

Bij de JCU aan de HvA combineer je een sportcarrière met een vierjarige commercieel-economische opleiding op hbo-niveau. Zo word je voorbereid op een maatschappelijke carrière in de sportwereld.

Bachelor, Voltijd

Leraar Aardrijkskunde

De wereld om ons heen en de ruimte waarin we leven staan centraal bij de lerarenopleiding Aardrijkskunde aan de HvA. Je leert hoe je lesstof uitlegt, vaardigheden aanleert en leerlingen stimuleert.

Bachelor, Voltijd

Leraar Algemene Economie

Bij Leraar Algemene Economie kijk je met een economische bril naar de maatschappij, in je rol als toekomstig docent. Je krijgt vakken als Consumeren en Geld, Financiele Rekenkunde en Didactiek.

Bachelor, Voltijd

Leraar Bedrijfseconomie

Tijdens de lerarenopleiding Bedrijfseconomie aan de HvA kijk je met een economische bril naar de overheid, bedrijven, consumenten en de samenleving vanuit het perspectief van docent.

Bachelor, Voltijd

Leraar Biologie

De lerarenopleiding Biologie aan de HvA is gevarieerd en afwisselend. De mens, het dier en de natuur staan centraal. Je leert hoe je lesstof uitlegt, vaardigheden aanleert en leerlingen stimuleert.

Bachelor, Voltijd

Leraar Engels

Als leraar Engels leer jij als 'native speaker' Engels spreken en verdiep je je in de Engelse en Amerikaanse cultuur en literatuur. Als leraar Engels breng je de leerlingen liefde voor de taal bij.

Bachelor, Voltijd

Leraar Frans

Bij de lerarenopleiding Frans aan de HvA richt je je op het lesgeven in Frans en ook op de economische, culturele, historische en sociale situatie in de gebieden waar deze taal wordt gesproken.

Bachelor, Voltijd

Leraar Geschiedenis

Tijdens de lerarenopleiding Geschiedenis aan de HvA leer je hoe je jongeren op inspirerende wijze kan laten kennismaken met het vak geschiedenis. Je leert lesstof uitleggen en leerlingen motiveren.

Bachelor, Voltijd

Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Tijdens de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn leer je hoe je jongeren zover krijgt dat ze bewust gaan nadenken over hun leefstijl. Je leert lesstof uitleggen en leerlingen stimuleren.

Bachelor, Voltijd

Leraar Horeca en Voeding

In de lerarenopleiding Horeca en Voeding staat voeding centaal. Naast kennis van levensmiddelentechnologie, voedingsleer en marketing doe je veel didactische kennis en vaardigheden op.

Bachelor, Voltijd

Leraar Maatschappijleer

Als leraar maatschappijleer leer je jongeren anders te kijken naar de wereld om hen heen. Kritisch, met begrip en inzicht, vanuit verschillende perspectieven. Zo maak je bewuste wereldburgers van ze.

Bachelor, Voltijd

Leraar Mens en Technologie

De opleiding leraar Mens en Technologie sluit aan bij de ontwikkelingen in het vmbo en mbo. Je wordt breed opgeleid, maar specialiseert je vanaf je derde jaar in een van de technische vakken.

Bachelor, Voltijd

Leraar Natuurkunde

Tijdens de lerarenopleiding Natuurkunde aan de HvA leer je hoe je abstracte principes kunt toepassen op praktijksituaties. Je leert hoe je ingewikkelde materie op een heldere manier kunt uitleggen.

Bachelor, Voltijd

Leraar Nederlands

Aan de HvA leiden we je op tot een leraar Nederlands die leerlingen helpt de taal te beheersen en in te zetten voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Bachelor, Voltijd

Leraar Pedagogiek

Bij Leraar Pedagogiek word je expert in de pedagogische werkvelden van het mbo. Als tweedegraads leraar geef je mbo-leerlingen onderwijs in de agogische vakken en begeleid je hen op pedagogisch vlak.

Bachelor, Voltijd

Leraar Scheikunde

Tijdens de lerarenopleiding Scheikunde aan de HvA leer je hoe je abstracte principes kunt toepassen op praktijksituaties. Je leert hoe je ingewikkelde materie op een heldere manier kunt uitleggen.

Bachelor, Voltijd

Leraar Techniek

Als leraar techniek leid je jongeren op tot technicus en help je ze met het bedenken van creatieve oplossingen om onze wereld efficiënter, meer beheersbaar en leefbaarder te maken.

Bachelor, Voltijd

Leraar Wiskunde

Tijdens de lerarenopleiding Wiskunde aan de HvA leer je wat cijferreeksen, modellen en formules in de praktijk opleveren. Als je dit over kan dragen aan anderen, dan ben je een goede leraar wiskunde.

Bachelor, Voltijd

Logistiek en Economie

Tijdens Logistiek en Economie aan de HvA leer je hoe je goederen, informatie, mensen, energie of geld in goede banen kunt leiden. Dit vereist organisatorisch talent en strategisch denkvermogen.

Bachelor, Voltijd

Logistiek en Technische Vervoerskunde

Logistiek en Technische Vervoerskunde is de kunst van het slim organiseren. Tijdens deze opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam leer je mensen- of goederenstromen in goede banen te leiden.

Bachelor, Voltijd

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Tijdens MWD help je mensen, op jouw manier, met hun problemen. Je leert hoe je het beste kunt samenwerken met cliënten en andere hulpverleningsinstellingen als jeugdhulpverlening of verslavingszorg.

Bachelor, Voltijd

Maritiem Officier

Tijdens de opleiding Maritiem Officier leer je zelfstandig aan boord van zeeschepen te functioneren. Ook leer je hoe je een schip in bedrijf houdt op het gebied van de exploitatie van goederen.

Bachelor, Voltijd

Media, Informatie en Communicatie

Ben je nieuwsgierig? Heb je oog voor de inhoud en de vormgeving van online en offline crossmediale uitingen? MIC leidt je graag op tot professional in de wereld van media, informatie en communicatie.

Bachelor, Voltijd

Oefentherapie Mensendieck

De opleiding Oefentherapie leidt je op tot expert in gezond bewegen. Je leert mensen met lichamelijke klachten hoe ze zichzelf kunnen helpen, zodat ze kunnen blijven werken en bewegen.

Bachelor, Voltijd

Pabo HvA

Als leraar basisonderwijs heb je een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Je laat hen zien hoe de wereld in elkaar zit en stimuleert ze om het beste uit zichzelf te halen.

Bachelor, Voltijd

Pedagogiek

Vind je opvoeding een interessant onderwerp? Ben je geïnteresseerd in mensen en sta je open voor andere culturen? Dan is de opleiding Pedagogiek aan de HvA misschien iets voor jou.

Bachelor, Voltijd

Product Design

De leerroute Product Design van de opleiding Engineering, Design and Innovation, leidt op tot vormgever van consumentenproducten. Je leert gebruiksvoorwerpen voor een doelgroep te ontwerpen.

Bachelor, Voltijd

Sociaal Juridische Dienstverlening

Bij SJD leer je een brug te slaan tussen het recht en de mens. Het recht komt uitgebreid aan bod rondom thema's als arbeid en inkomen, wonen en leefbaarheid, en veiligheid en criminaliteit.

Bachelor, Voltijd

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Bij SPH gaat het over de kwetsbare groepen in onze samenleving. Mensen van jong tot oud die, soms tijdelijk, begeleiding en ondersteuning nodig hebben.

Bachelor, Voltijd

Sport, Management en Ondernemen

Tijdens de opleiding Sport, Management en Ondernemen aan de HvA doe je actief aan sport, behaal je een trainer-coachlicentie én krijg je een gedegen opleiding in management en ondernemen.

Bachelor, Voltijd

Sportmarketing

De leerroute Sportmarketing is gericht op het commerciële gedeelte dat achter de sportwereld schuilgaat. Je leert marketing, reclame en media toepassen in de wereld van de commerciële sport.

Bachelor, Voltijd

Technische Bedrijfskunde

Wat wil de klant precies? Hoe verbeter je de kwaliteit van een product of dienst? Hoe kun je kosten besparen? Met deze en nog veel meer vragen houd je je bezig bij Technische Bedrijfskunde.

Bachelor, Voltijd

Technische Informatica

Technische Informatica aan de HvA leidt je op tot een computerexpert in de hard- en software van computers. Je werkt nauw samen met andere ICT'ers, industriële vormgevers en marketeers.

Bachelor, Voltijd

Toegepaste Psychologie

Toegepaste Psychologie bij de HvA draait om mensen, hun gedrag en de omgeving waarin dit gedrag plaatsvindt. Een multiculturele, dynamische stad als Amsterdam is hiervoor de perfecte locatie.

Bachelor, Voltijd

Trade Management Asia

TMA is a 4 year programme taught entirely in English. You will study at an Asian university and also take a placement in the far east. You will be equipped for a fascinating postion in commerce.

Bachelor, Voltijd

Universitaire Pabo van Amsterdam

De Universitaire Pabo van Amsterdam is een leerroute van de HvA en de UvA. Hiermee word je opgeleid tot allround basisschoolleraar in Amsterdam of andere grote steden.

Bachelor, Voltijd

Verpleegkunde

Als verpleegkundige werk je aan het herstel van patiënten in het ziekenhuis of in de psychiatrie. Je vervult een spilfunctie en coördineert het contact tussen arts en patiënt.

Bachelor, Voltijd

Voeding en Dietetiek

De opleiding Voeding en Diëtetiek aan de HvA leidt je op tot deskundige op het gebied van voeding en gezondheid. Voeding is dagelijkse kost in kranten, tijdschriften en op televisie.