Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

Duale opleidingen

Duale opleidingen

De Hogeschool van Amsterdam biedt 12 duale studies. Duaal studeren houdt in dat je werken combineert met studeren. Je draait mee in een bedrijf en je moet dan ook zelfstandig kunnen werken op (minimaal) mbo-niveau.

 

Lees meer

Werkplek

Als je duaal student sluit je een onderwijsarbeidsovereenkomst af met de werkgever én de opleiding, hierdoor word je goed begeleid tijdens je werk en studie. Als je geen passende werkplek hebt bemiddelt de HvA bij het vinden hiervan.

Werk- en studiebelasting

De werk- en studiebelasting verschilt per studie. Je kunt drie dagen per week werken naast je studie, maar bij sommige opleidingen wordt studeren bijvoorbeeld elke zes maanden afgewisseld met een half jaar werken.

Waarom duaal studeren?

Als afgestudeerde duale student ben je aantrekkelijk voor werkgevers doordat je al hebt laten zien wat je in huis hebt en je relevante werkervaring hebt. Daarnaast komen gelegde contacten met het bedrijfsleven goed van pas bij je eerste sollicitaties.

Salaris en studiefinanciering

Het salaris wat je verdient is conform de CAO van het bedrijf waar je werkt. Daarnaast kom je in aanmerking voor studiefinanciering. Let wel op, want tijdens je duale studie kun je een goed inkomen verdienen in de periodes die je werkt. De IB-Groep beschouwt ook deze periodes als studietijd en ziet je inkomen dus als bijverdienste. Van de IB-Groep mag je slechts een beperkt bedrag per jaar bijverdienen. Zit je daarboven, dan kun je een aanslag krijgen voor het terugbetalen van je studiefinanciering. Zie verder www.ib-groep.nl.

Instromen

Bij een aantal duale studies is het mogelijk om in september óf in februari te beginnen (kijk bij de studie van je keuze).

Voorzieningen

Alle studenten kunnen gebruikmaken van de voorzieningen van de HvA, zoals de mediatheken, het sportcentrum of de cursussen en workshops van CREA (zie ook Praktische informatie).

 

Kies lijstweergave

Bachelor, Duaal

Culturele en Maatschappelijke Vorming

Bij Culturele en Maatschappelijke Vorming leer je hoe je mensen stimuleert om maatschappelijk betrokken te zijn en deel te nemen aan culturele en sociale activiteiten in hun buurt of stad.

Bachelor, Duaal

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Tijdens MWD help je mensen, op jouw manier, met hun problemen. Je leert hoe je het beste kunt samenwerken met cliënten en andere hulpverleningsinstellingen als jeugdhulpverlening of verslavingszorg.

Bachelor, Duaal

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Bij SPH gaat het over de kwetsbare groepen in onze samenleving. Mensen van jong tot oud die, soms tijdelijk, begeleiding en ondersteuning nodig hebben.

Bachelor, Duaal

Verpleegkunde

Als verpleegkundige werk je aan het herstel van patiënten in het ziekenhuis of in de psychiatrie. Je vervult een spilfunctie en coördineert het contact tussen arts en patiënt.