Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

Studiekeuzecheck

Studiekeuzecheck

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. Als je zeker weet welke opleiding je wilt gaan volgen, kun je je inschrijven. Doe dat zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 1 mei 2014 voor studiejaar 2014-2015. Schrijf je je in na 1 mei dan kun je geweigerd worden bij de opleiding van jouw keuze.

Na je inschrijfverzoek ontvang je vanaf maart een uitnodiging voor een studiekeuzecheck en krijg je een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga jij ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je deze opleiding echt wilt doen. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht.

Klik op de opleiding van jouw keuze voor de precieze data en het programma.

plus

Voltijd opleidingen

De studiekeuzecheck voor de voltijdstudies bestaat in ieder geval uit het invullen van een online vragenlijst, het volgen van een college en een praktijkopdracht. In alle gevallen wordt de studiekeuzecheck afgerond met een toets. Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies.

plus

Deeltijd opleidingen

Doe je verzoek tot inschrijving via Studielink bij voorkeur voor 1 mei, maar uiterlijk op 15 augustus voor studiejaar 2014-2015. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je inschrijfproces en bestaat uit verschillende onderdelen.

Wanneer je je uiterlijk op 1 mei inschrijft voor een deeltijdopleiding heb je recht op toelating tot de opleiding van jouw keuze. Ook als de opleiding daartoe negatief adviseert. Schrijf je je in na 1 mei en je krijgt een negatief studiekeuzeadvies op basis van de studiekeuzecheck, dan kun je door de opleiding geweigerd worden.

plus

Duale opleidingen

De studiekeuzecheck voor de duale studies bestaat in ieder geval uit het invullen van een online vragenlijst, het volgen van een college en een praktijkopdracht. In alle gevallen wordt de studiekeuzecheck afgerond met een toets. Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies.

 

Alle veelgestelde vragen en antwoorden studiekeuzecheck