Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

Inschrijven en herinschrijven
Home separator Een studie kiezen separator Inschrijven en herinschrijven

Inschrijven en herinschrijven

Heb je de opleiding gevonden die bij je past? Schrijf je dan uiterlijk in op 1 mei 2014* aan de hand van het ‘stappenplan inschrijven’. Herinschrijven kan vanaf 1 mei via Studielink, zie hiervoor het ‘stappenplan herinschrijven’.

* Voor sommige opleidingen met een loting mét decentrale selectie ligt de inschrijfdeadline eerder dan 1 mei.

plus

Stappenplan inschrijven

 1. Controleer of er aanvullende toelatingsvoorwaarden gelden voor je opleiding.
  Sommige opleidingen hebben aanvullende toelatingsvoorwaarden. Wellicht heeft jouw opleiding een intake- of selectieprocedure of specifieke vooropleidingseisen. Is dat het geval, dan ontvang je hierover ook informatie van de opleiding nadat je stap 2 hebt gezet.
 2. Ga naar Studielink
  • Log in met je DigiD
   Als je in Nederland woont, log je in met je DigiD. Op de DigiD-site kun je die aanvragen. Het aanvragen en verkrijgen neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Woon je niet in Nederland? Vraag dan via ’Studielink’ een gebruikersnaam en wachtwoord aan.
  • Let er op dat je het juiste studiejaar kiest. Wanneer je na de zomer wilt beginnen, kies je voor studiejaar 01-09-2014/31-08-2015.
  • Lotingsopleiding: Wil je een opleiding doen waarvoor je moet loten, schrijf je dan in vóór 1 mei en vraag ruim op tijd je DigiD aan om mee te kunnen loten (we adviseren je dit te regelen vóór 15 april).
  Deelname aan studiekeuzecheck
  Als je een inschrijfverzoek hebt ingediend via Studielink ontvang je van de opleiding van je keuze te zijner tijd een uitnodiging om mee te doen aan een verplichte studiekeuzecheck.
  Wanneer vindt de studiekeuzecheck plaats?
  De studiekeuzecheck vindt voor de meeste opleidingen plaats tussen begin maart tot en met de eerste week van juli 2014. Zorg ervoor dat je hier alvast rekening mee houdt in je agenda. Meer informatie over de studiekeuzecheck vind je op de website van de opleiding van jouw keuze.
  Voor wie geldt de studiekeuzecheck?
  De studiekeuzecheck is verplicht voor alle aankomende studenten. Voor een master, een opleiding met loting of decentrale selectie geldt een andere toelatingsprocedure. Kijk hiervoor op de website van de opleiding van jouw keuze.
 3. Betaal het collegegeld vóór 1 september 2014
  Betalen via een machtiging in termijnen of via een eenmalige machtiging regel je via www.hva.studielink.nl. Zorg dat de betaling vóór 1 september geregeld is, anders kun je niet aan je opleiding beginnen.
  Alle informatie over de collegegeldtarieven en de betalingsmogelijkheden vind je op www.hva.nl/collegegeld. 

  Al eerder gestudeerd aan de HvA ?
  Het kan zijn dat je al student bent of bent geweest aan de HvA en dat je een andere opleiding wilt gaan volgen. In dat geval heb je al een HvA-ID en collegekaart. Controleer dan eerst of je HvA-ID nog actief is en kijk op www.mijnhvapas.nl of je nog zaken voor je collegekaart moet regelen. Stap 4 en 5 gelden dus niet altijd.
 4. Activeer je HvA-ID
  Als aankomend student van de HvA krijg je een eigen HvA-ID en HvA-e-mailadres. Je HvA-ID geeft toegang tot de digitale voorzieningen van de HvA. Het e-mailadres gebruikt de HvA om je te informeren over je inschrijving en andere zaken op het gebied van je opleiding. Het is belangrijk dat je dit e-mailadres regelmatig checkt.
  Om te kunnen inloggen moet je eerst je HvA-ID activeren op id.hva.nl. Gebruik hiervoor de gegevens die je via de e-mail ontvangt nadat je inschrijvingsverzoek door de HvA verwerkt is. Vragen over je HvA-ID en/of e-mailadres kun je e-mailen naar klantenservice@hva.nl of je kunt bellen naar 020 595 1144 (op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur).
 5. Upload je pasfoto
  Om een collegekaart te krijgen moet je je pasfoto uploaden. Dit doe je op www.mijnhvapas.nl. Je hebt hiervoor je  HvA-ID nodig. Nadat je je pasfoto hebt geüpload, krijg je je collegekaart in augustus thuisgestuurd. Deze kaart is vijf jaar geldig. Je hebt je collegekaart nodig om je te identificeren bij het onderwijs, tentamens, studiecentra en bijvoorbeeld voor het lenen van boeken. Meer informatie vind je op www.hva.nl/collegekaart.

Bewijs van inschrijving
Het is mogelijk dat de HvA je nog via e-mail benadert voor aanvullende gegevens of documenten die nodig zijn om je inschrijving af te ronden. Als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan, ontvang je het Bewijs van Inschrijving. De HvA mailt dit naar het HvA-e-mailadres.

plus

Stappenplan herinschrijven

Als HvA-student heb je in de loop van mei bericht gekregen van zowel Studielink als de Centrale studentenadministratie met de vraag of je je wilt herinschrijven. Als je volgend studiejaar met dezelfde opleiding wilt doorgaan, is het belangrijk dat je je zo snel mogelijk opnieuw inschrijft. Doe dit vóór 1 september.

 1. Ga naar www.hva.studielink.nl en log in met je DigiD. Controleer je adres, telefoonnummer en e-mailadres en wijzig deze indien nodig.
 2. Kies in je To-Do lijst voor ‘Regel je herinschrijving’. Op de volgende pagina kies je voor ‘Ja, ik wil me herinschrijven. Doorloop het stappenplan en bevestig je herinschrijving.
 3. Betaal daarna het collegegeld vóór 1 september.
  Kijk op www.hva.nl/collegegeld voor alle informatie over het betalen van je collegegeld.

Als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan, ontvang je het Bewijs van Inschrijving. De HvA mailt dit naar het HvA-e-mailadres.

LET OP: Betalen met een machtiging regel je voortaan digitaal via Studielink. Dit kan alleen als je vóór 1 september 2014 eerst een nieuw inschrijfverzoek of een herinschrijfverzoek hebt ingediend.

Vragen?
Stuur dan een e-mail naar csa@hva.nl, of bel 020 595 2790 (09.00 t/m 17.00 uur). Je kunt je vraag ook stellen via @HvA_Student.

MEER OVER INSCHRIJVEN: