Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

Inschrijven en herinschrijven
Home separator Een studie kiezen separator Inschrijven en herinschrijven

Inschrijven en herinschrijven

Inschrijven

Voltijdopleiding

De inschrijfdeadline voor een inschrijfverzoek voor studiejaar 2014-2015 is verstreken.

plus

Uitzondering (huidig studiejaar ingeschreven bij een andere instelling)


Uitzondering
Voor de volgende groep studenten bestaat er een uitzondering op de inschrijfdeadline:
Stond je huidig studiejaar ingeschreven bij een andere instelling (hogeschool of universiteit) en doe je na 1 mei een inschrijfverzoek via Studielink voor een opleiding bij de HvA voor het studiejaar 2014-2015? Dan behoud je automatisch toelatingsrecht. Voorwaarde is wel dat je je inschrijving kunt bewijzen. Dat doe je door een ‘bewijs van inschrijving’ of een ‘bewijs van betaald collegegeld’ (dit document kan je aanvragen bij de administratie van je huidige instelling) te uploaden via dit formulier.  Als je bericht hebt gekregen dat je bewijs geaccepteerd is, dan kun je verder gaan met onderstaand ‘stappenplan inschrijven’, en ontvang je een uitnodiging voor de verplichte studiekeuzecheck.

Stond je huidig studiejaar ingeschreven bij een andere opleiding van de HvA, dan hoef je dat bewijs niet in te leveren. Dat staat al bij ons geregistreerd. En kun je verder met je inschrijven aan de hand van onderstaand stappenplan.

Deeltijdopleiding
Wil je een deeltijdopleiding gaan volgen? Schrijf je dan in aan de hand van het ‘stappenplan inschrijven’. Voor een deeltijdopleiding is de uiterste datum voor het doen van een inschrijfverzoek 15 augustus 2014. Na deze datum is inschrijven voor een deeltijdopleiding in studiejaar 2014-2015 niet meer mogelijk.

Lees hier meer over de voorwaarden en de verplichte studiekeuzecheck.

Inschrijven voor studiejaar 2015-2016
Vanaf 1 oktober kun je je inschrijven voor studiejaar 2015-2016.

Herinschrijven
Herinschrijven kan vanaf 1 mei via Studielink, zie hiervoor het ‘stappenplan herinschrijven’.

plus

Stappenplan inschrijven

 1. Controleer of er aanvullende toelatingsvoorwaarden gelden voor je opleiding.
  Sommige opleidingen hebben aanvullende toelatingsvoorwaarden. Wellicht heeft jouw opleiding een intake- of selectieprocedure of specifieke vooropleidingseisen. Is dat het geval, dan ontvang je hierover ook informatie van de opleiding nadat je stap 2 hebt gezet.
 2. Ga naar Studielink
  • Log in met je DigiD
   Als je in Nederland woont, log je in met je DigiD. Op de DigiD-site kun je die aanvragen. Het aanvragen en verkrijgen neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Woon je niet in Nederland? Vraag dan via ’Studielink’ een gebruikersnaam en wachtwoord aan.
  • Let er op dat je het juiste studiejaar kiest. Wanneer je na de zomer wilt beginnen, kies je voor studiejaar 01-09-2014/31-08-2015.
  • Lotingsopleiding: Wil je een opleiding doen waarvoor je moet loten, schrijf je dan in vóór 1 mei en vraag ruim op tijd je DigiD aan om mee te kunnen loten (we adviseren je dit te regelen vóór 15 april).
  Verplichte deelname aan studiekeuzecheck
  Als je een inschrijfverzoek hebt ingediend via Studielink ontvang je van de opleiding van je keuze een uitnodiging om mee te doen aan een verplichte studiekeuzecheck.
  Wanneer vindt de studiekeuzecheck plaats?
  Op hva.nl/studiekeuzecheck vind je wat de studiekeuzecheck bij de opleiding van jouw keuze inhoudt en op welke data deze precies plaatsvindt, zodat je daar rekening mee kunt houden in je agenda.
  Voor wie geldt de studiekeuzecheck?
  De studiekeuzecheck is verplicht voor alle aankomende studenten. Voor een master, een opleiding met loting of decentrale selectie geldt een andere toelatingsprocedure. Kijk hiervoor op de website van de opleiding van jouw keuze.
 3. Betaal het collegegeld vóór 1 september 2014
  Betalen via een machtiging in termijnen of via een eenmalige machtiging regel je via www.hva.studielink.nl. Zorg dat de betaling vóór 1 september geregeld is, anders kun je niet aan je opleiding beginnen.
  Alle informatie over de collegegeldtarieven en de betalingsmogelijkheden vind je op www.hva.nl/collegegeld. 

  Al eerder gestudeerd aan de HvA ?
  Het kan zijn dat je al student bent of bent geweest aan de HvA en dat je een andere opleiding wilt gaan volgen. In dat geval heb je al een HvA-ID en collegekaart. Controleer dan eerst of je HvA-ID nog actief is en kijk op www.mijnhvapas.nl of je nog zaken voor je collegekaart moet regelen. Stap 4 en 5 gelden dus niet altijd.
 4. Activeer je HvA-ID
  Als aankomend student van de HvA krijg je een eigen HvA-ID en HvA-e-mailadres. Je HvA-ID geeft toegang tot de digitale voorzieningen van de HvA. Het e-mailadres gebruikt de HvA om je te informeren over je inschrijving en andere zaken op het gebied van je opleiding. Het is belangrijk dat je dit e-mailadres regelmatig checkt.
  Om te kunnen inloggen moet je eerst je HvA-ID activeren op id.hva.nl. Gebruik hiervoor de gegevens die je via de e-mail ontvangt nadat je inschrijvingsverzoek door de HvA verwerkt is. Vragen over je HvA-ID en/of e-mailadres kun je e-mailen naar klantenservice@hva.nl of je kunt bellen naar 020 595 1144 (op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur).
 5. Upload je pasfoto
  Om een collegekaart te krijgen moet je je pasfoto uploaden. Dit doe je op www.mijnhvapas.nl. Je hebt hiervoor je  HvA-ID nodig. Nadat je je pasfoto hebt geüpload, krijg je je collegekaart in augustus thuisgestuurd. Deze kaart is vijf jaar geldig. Je hebt je collegekaart nodig om je te identificeren bij het onderwijs, tentamens, studiecentra en bijvoorbeeld voor het lenen van boeken. Meer informatie vind je op www.hva.nl/collegekaart.

Bewijs van inschrijving
Het is mogelijk dat de HvA je nog via e-mail benadert voor aanvullende gegevens of documenten die nodig zijn om je inschrijving af te ronden. Als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan, ontvang je het Bewijs van Inschrijving. De HvA mailt dit naar het HvA-e-mailadres.

plus

Stappenplan herinschrijven

Als HvA-student heb je in de loop van mei bericht gekregen van de Centrale studentenadministratie met de vraag of je je wilt herinschrijven. Als je volgend studiejaar met dezelfde opleiding wilt doorgaan, is het belangrijk dat je je zo snel mogelijk opnieuw inschrijft. Doe dit vóór 1 september.

 1. Ga naar www.hva.studielink.nl en log in met je DigiD. Controleer je adres, telefoonnummer en e-mailadres en wijzig deze indien nodig.
 2. Kies in je To-Do lijst voor ‘Regel je herinschrijving’. Op de volgende pagina kies je voor ‘Ja, ik wil me herinschrijven. Doorloop het stappenplan en bevestig je herinschrijving.
 3. Regel de betaling van je collegegeld op uiterlijk 1 september.
  Kijk op www.hva.nl/collegegeld voor alle informatie over het betalen van je collegegeld.

Als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan, ontvang je het Bewijs van Inschrijving. De HvA mailt dit naar het HvA-e-mailadres.

LET OP: Betalen met een machtiging regel je voortaan digitaal via Studielink. Dit kan alleen als je vóór 1 september 2014 eerst een nieuw inschrijfverzoek of een herinschrijfverzoek hebt ingediend.

Vragen?
Stel je vraag dan via het Digitaal loket (met HvAID of zonder HvAID). Je kunt ook bellen naar  020 595 2790 (09.00 t/m 17.00 uur), of je vraag stellen via @HvA_Student.