Mastercourse Start-Up Scale-Up MKB

Sinds een aantal jaar ben je gestart met je eigen onderneming. En met succes. Met steeds meer opdrachten, klanten, producten en diensten is het belangrijk om gefocust te blijven op de toekomst. Waar wil je met je bedrijf naar toe? Hoe pas je je verdienmodel aan op de markt? Oftewel: hoe laat je je bedrijf doorgroeien en creëer je meer stabiliteit en continuïteit? Dat leer je tijdens de Mastercourse Start-Up Scale-Up.

Voor wie is deze ondernemers cursus?

De Mastercourse is een cursus voor ondernemers uit het MKB. Het gaat hier zowel om eigenaren van startups die willen doorgroeien, als ondernemers die meer stabiliteit en continuïteit willen. Ook corporate entrepreneurs die hun divisie of afdeling willen laten doorgroeien zijn welkom om deel te nemen aan de MasterCourse.

Aan het einde van deze cursus heb je een heldere visie én een praktisch plan om jouw doelen met je bedrijf te bereiken.

Programma Mastercourse Start-Up Scale-Up

TIjdens deze cursus schrijf je een doorgroeiplan voor jouw onderneming. Drs. Bert Bos is docent van deze Mastercourse en werkzaam als consultant. Hij laat je ontdekken hoe jouw bedrijf het beste kan doorgroeien. Gastdocenten uit de vakgebieden van Human Resource Management, Marketing en Finance zorgen ervoor dat alle bedrijfsfacetten aan bod komen tijdens de cursus. Tijdens deze Mastercourse focussen we op de triangel strategy-structure-culture, duurzaamheid, digitale economie en verdienmodellen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

• Hoe benut je kansen, beperk je risico’s en creëer je klantwaarde?
  • Welke strategie past bij de levensfase van mijn onderneming?
  • Hoe positioneer ik mijn bedrijf?
  • Hoe ontwikkel ik mijzelf in de rol van ondernemer?
  • Wat zijn de nieuwe business- en verdienmodellen? En wat past bij mijn onderneming?

Mastercourse: een cursus ondernemen met ambitie

De Mastercourse bestaat uit hoorcolleges, gastcollege's, zelfstudie en het schrijven van een doorgroeiplan. Het is een combinatie van theorie, praktijk en kennisdeling met docenten andere ondernemers. Tijdens de cursus spar je met andere ondernemers over ondernemerschap, groeistrategieën en hoe je dingen aanpakt. Aanvullend is een persoonlijk consult mogelijk met de docent Bert Bos voor het bespreken van jouw ambitie om door te groeien met je bedrijf en over het schrijven van jouw doorgroeiplan.

Studieduur en studiekosten

De cursus start op 12 april. De cursusdagen zijn op vrijdag van 9.00 – 17.00 uur. De doorlooptijd van deze cursus is 2 maanden en bestaat uit drie cursusdagen: 12 april, 17 mei en 14 juni. De studiebelasting is gemiddeld 4 uur per week exclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 950. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 60.

Meld je aan voor oriëntatiegesprek

Interesse? Meld je dan aan voor een oriëntatiegesprek. De docent neemt hierna contact op voor het maken van een afspraak. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk of de cursus past bij jouw verwachtingen. Na het gesprek beslis je definitief of je je inschrijft.

Inschrijven voor deze cursus?

Ga je deelnemen aan de Mastercourse Start-Up Scale-Up? Dan ontvang je een email met een link tot het betalingssysteem. Als je besluit niet deel te nemen, dan verwijderen wij jouw gegevens uit ons systeem. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Verder studeren of andere cursus ondernemen?

Bekijk ons volledige cursusaanbod. Of ga voor een waardevol hbo-diploma met onze opleiding Commerciële Economie in deeltijd. Deze is goed te combineren met een eigen onderneming.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 februari 2019

EEN 'MUST' OM TE DOEN!

Ik zou de Mastercourse zeker aanbevelen: het is voor elke onderneming een ‘must’ om dit te doen en om over de toekomst van je bedrijf na te denken.

Frank Zijdel - Voormalig cursist 2017