CREATE-IT applied research

Virtual Reality, Robots en meer op Discovery Festival

Door: Jordan van Andel – Press Pool CREATE-IT

23 sep 2015 20:56 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Labs van het Amsterdam Creative Industries Network (opgericht door de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en Hogeschool Inholland) zijn goed vertegenwoordigt op het aankomende Discovery Festival. Experimenteren met de nieuwste technologie staat centraal op vrijdagavond 25 september a.s. tijdens het tienjarig bestaan van de 'uitgaansnacht'.

Het belooft een perfect feestje te worden in Science Center NEMO met de Virtual Reality-ervaring A Perfect Party (Interaction & Games lab) waarbij je midden in een realistisch feest belandt en jouw beslissingen invloed hebben op het verloop ervan.

Verder kan je tijdens het festival met innovatiechips van het Event Lab jouw festivalbeleving in kaart brengen, bijvoorbeeld wanneer je het interessante lichtkunstwerk van het Citizen Data Lab bekijkt dat real time de online activiteiten meet van vele Europese steden. Gedurende het festival maakt het Publishing lab een ware digitale publicatie met festivalhoogtepunten, die je de volgende dag kan downloaden. En het lectoraat Network Cultures (INC) van de HvA zal ook hier het podium betreden en wel om Facebook te bevrijden met behulp van het samenwerkingsproject 'Facebook Liberation Army'. Lees hier meer over de bijdragen vanuit de labs en het lectoraat.

“Discovery Festival biedt de labs een mooi podium om kennis en toepassingen te presenteren. Net als onze labs is het festival multidisciplinair en zijn wetenschap, innovatie en experiment belangrijke kenmerken.”  – Marloes Voskuilen, coordinator events Amsterdam Creative Industries Network

Verwacht naast de labs van het Amsterdam Creative Industries Network ook robots en de beste Amsterdamse artiesten. Voor slechts 18 euro kan je de toekomst proeven op het Discovery Festival. Kaarten zijn verkrijgbaar via de officiële website.

Achtergrond

Discovery Festival was in 2006 het eerste festival dat wetenschap combineerde met uitgaan. Onder motto’s als ‘De kick van nieuwe dingen ontdekken’ en ‘Uitgaan met inhoud’ bracht Discovery ’06 cocktails, DNA isoleren, een talkshow, games, DJ’s en VJ’s samen tijdens een uitverkochte nacht in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Dat smaakte naar meer en sindsdien is Discovery een jaarlijks festival. Amsterdam Creative Industries Network is dit jaar (2015) voor het eerst partner. Voor meer informatie over de samenwerking kan er contact opgenomen worden met Marloes Voskuilen via   marloes@amsterdamcreativeindustries.com

Meer informatie over Amsterdam Creative Industries Network