CREATE-IT applied research

Boeklancering in byAMFI Statement Store

7 jul 2015 10:00 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Lector Harry van Vliet en onderzoekers Anne Moes en Bernadette Schrandt, allen werkzaam bij het lectoraat Crossmedia, hebben voor het project Fashion Retail Future een boek geschreven: ‘The Fashion Retailscape: Innovations in Shopping’. Gisteravond vond de feestelijke boeklancering plaats in de byAMFI Statement Store.

Het project Fashion Retail Future valt onder het Fashion Technology Lab. Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, staan innovaties binnen de fashion retail centraal binnen dit project. Wat is er qua techniek allemaal mogelijk binnen modewinkels en in hoeverre heeft dit een effect op de winkelbeleving van de klant? Onder andere deze vragen komen aan bod in het boek.

boeklancering Fashionretailscape

De  lectorale rede van Harry van Vliet is het uitgangspunt geweest van deze publicatie. De tekst is aangepast en uitgebreid met onder meer interviews met retailers, een onderzoek over fashion blogs en met meer voorbeelden van innovatieve technologieën die mogelijk zijn binnen de fashion retail. Ook komen de  virtual tour byAMFI en het onderzoek naar het  effect van beacons aan bod.

In samenwerking met het  Publishing Lab en  Amsterdam Creative Industries Network is het boek in print uitgegeven. Tevens is het boekje verkrijgbaar als  pdfe-pub en in  printing-on-demand. Gisteravond werd het eerste exemplaar in ontvangst genomen door de directeur van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) Souraya Bouwmans-Sarraf.

boeklancering fashionretailscape 3

Directeur van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) Souraya Bouwmans-Sarraf neemt het eerste exemplaar in ontvangst van lector Harry van Vliet.