CREATE-IT applied research

Wouter Groot nieuwe onderzoeker bij lectoraat Crossmedia

auteur: Mireille Vos, Presspool CREATE-IT

8 mei 2015 09:50 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Op 1 april is Wouter Groot als onderzoeker / projectleider gestart bij het lectoraat Crossmedia. Het lectoraat Crossmedia staat onder leiding van lector Harry van Vliet en onderzoekt de manieren waarop organisaties met hun publiek kunnen communiceren.

“ In het lectoraat vertalen we wetenschappelijke inzichten naar de praktijk van Media en communicatie professionals.”

Wouter Groot: 'Voordat ik bij de HvA aan de slag kon, heb ik bij uiteenlopende werkgevers vaardigheden ontwikkeld die nu samenkomen. Na mijn studie Media en Cultuur was ik theoretisch onderzoek tijdelijk zat. Ik wilde totaal iets anders en ging werken als producer bij Endemol. Hier heb ik leren plannen, organiseren en onder druk presteren. Vervolgens heb ik bij een beleidsadvies - en managementbureau samengewerkt met o.a. gemeenten, om met hen beleidsplannen te ontwikkelen voor de creatieve industrie. Een behoorlijke uitdaging ten tijde van crisis, maar wel leerzaam.’

Tijdens dit werk kwam Wouter in contact met het kenniscentrum communicatie en journalistiek van de Hogeschool Utrecht, waar hij werkte met onze lector Harry van Vliet. Daar werkte hij ook aan de ontwikkeling van het center of expertise creatieve industrie (Ucreate). En uiteindelijk belandde Wouter per afgelopen april bij het lectoraat Crossmedia van de HvA.

Werken bij het lectoraat Crossmedia

Wouter’s eerste week is goed bevallen: ‘Na 10 jaar kan ik weer op de fiets naar mijn werk. Heerlijk. En de sfeer binnen het kenniscentrum is open met korte lijntjes. Iedereen is behulpzaam en makkelijk te benaderen. Bij crossmedia ben ik coördinator en onderzoeker op het gebied van Business Modellen voor Media bedrijven. Ook zal ik soms lesgeven, bij minoren bijvoorbeeld. Ik ga projecten uitvoeren en ook nieuwe projecten aantrekken. Nu zijn we bezig met een aanvraag voor  het ontwikkelen van tools voor het MKB, waarmee zij hun businessmodel snel kunnen innoveren. Dit biedt hen handvatten om tot nieuwe inzichten voor hun bedrijf te komen. Een directe vertaling van theorie naar praktijk dus. ’ Iets wat Wouter fascineert.