CREATE-IT applied research

Hackatrain van Knowledge Mile naar TOA festival in Berlijn

Revolutionaire innovaties tijdens een treinrit. Redactie: Mireille Vos

16 apr 2015 13:31 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

De eerste Nederlandse Hackatrain vertrekt op 14 juli vanaf Knowledge Mile Amsterdam naar Berlijn, waar het driedaagse technologiefestival Tech Open Air plaatsvindt. Tijdens de 6,5 uur durende treinreis nemen hackers het tegen elkaar op om vernieuwende applicaties te bedenken binnen het thema ‘Innovatie in mobiliteit’. De Hackatrain is tot stand gekomen in een samenwerking van Amsterdam Creative Industries Network, By Whyte!, de Nederlandse Spoorwegen, Ordina en Tech Open Air.

Talent in de trein

Tijdens de Hackatrain gaan technologiestudenten, developers en startups uit het hele land met elkaar aan de slag om op het snijvlak van technologie, innovatie en mobiliteit nieuwe toepassingen te bedenken die het reizen met de trein aangenamer moeten maken. De studenten zijn onder andere afkomstig uit het Amsterdam Creative Industries Network, het landelijke talent-, kennis- en business netwerk voor de creatieve industrie en digitale technologie. Er kan de hele reis worden gewerkt, want de hackers krijgen van de Nederlandse Spoorwegen openbare data en API’s tot hun beschikking.  Zij worden hierbij begeleid door experts van Ordina. Een vakjury beoordeeld de beste ideeën van de deelnemers op innovatie, creativiteit en haalbaarheid.

Tech Open Air

Na hun harde werk in de trein kunnen de deelnemers zich vermaken op het Tech Open Air festival, wat plaatsvindt op 15,16 en 17 juli in Berlijn. Op dit driedaagse interdisciplinaire technologiefestival, komen technologie, muziek, kunst en wetenschap op een inspirerende manier samen. Terwijl de hackers zich ontspannen op het festival, zal de jury zich buigen over alle creatieve oplossingen.

Wees er snel bij

Creatieve designers, developers, marketeers, startups en studenten kunnen zich tot 19 juni aanmelden via www.hackatrain.nl. Wacht hier niet te lang mee, want treinkaartjes voor de Hackatrain raken snel uitverkocht. De hackers worden ingedeeld in teams van drie. Heb je zelf een team samengesteld? Dan kun je je aanmelden via info@hackatrain.nl.

Een feestelijk vertrek

Op 14 juli start de Hackatrain in Amsterdam met de registratie en een feestelijk randprogramma. Dit vindt plaats op de Knowledge Mile, het gebied rondom de Wibautstraat en Weesperstraat met de Amstel Campus in het hart. Na afloop van het randprogramma vertrekt Hackatrain vanaf Amsterdam Centraal naar Berlijn.