CREATE-IT applied research

DIY Google Cardboard kit voor deelnemers NRC Live Moonshoot

13 mrt 2015 10:11 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Donderdag 5 maart 2015 vond de eerste editie van NRC Live - Moonshot plaats in Amsterdam. NRC Live wil relevante discussies aanjagen door antwoorden te vinden op pijlsnelle economische en maatschappelijke veranderingen met zakelijke impact. Samen met sleutelspelers uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid wil NRC Live de grote vraagstukken van deze tijd onderzoeken. Het Eventlab van het Amsterdam Creative Industries Network was er bij om de ervaring van de deelnemers nog verder te verrijken!

Voor de ultieme ervaring kregen de deelnemers aan de dag een ‘Do It Yourself Google Cardboard kit’ mee naar huis. Dit pakket is ontwikkeld door Jochen Riester van het lectoraat Crossmedia en bestaat uit enkele losse onderdelen, waaronder lensjes, magneetjes, klittenband, dubbelzijdig tape en een instructie.

DIY Google Cardboard kit NRC Live Moonshot

Op basis van opnames gemaakt tijdens de dag zal binnenkort de bijbehorende ‘NRC Live VR Moonshot’ app verschijnen voor smartphones. Met deze app en de Google Cardboard kunnen bezoekers het evenement herbeleven in virtual reality door sprekers opnieuw te zien en horen. Dit is inmiddels de tweede virtual reality applicatie die het lectoraat Crossmedia heeft gemaakt. Er is ook een applicatie gemaakt voor de byAMFI Statement Store, waarmee je een virtuele wandeling door de winkel maakt.

Onderzoekers van het lectoraat Crossmedia voeren, onder leiding van Harry van Vliet, ook het bezoekersonderzoek van NRC Live uit op basis van het ontwikkelde model over publieksbeleving van events. Het lectoraat Crossmedia onderzoekt de invloed van nieuwe (technologische) ontwikkelingen op consumentenbeleving.

Voor meer informatie neem contact op met Jochen Riester of Harry van Vliet.

nrclive tweet
nrc live tweet 2