CREATE-IT applied research

Vind je route met de GoGoGo app

4 feb 2015 17:45 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Tijdens de vijfde editie van Students in Motion (SIM) worden eerstejaarsstudenten van DMCI Hogeschool van Amsterdam de stad in gestuurd. Hun belangrijkste doel? Kleine ondernemers en ambachtslieden helpen, hun bedrijf, dienst of product naar een hoger niveau te tillen. Met de GoGoGo app kunnen de studenten de bereikbaarheid van een stad van de onderneming in kaart brengen. Deze app is gemaakt door onderzoekers van het kenniscentrum CREATE-IT.

Deze vorm van dataverzameling geeft inzicht in de bereikbaarheid van de stad. Hiermee kunnen instanties of bedrijven hun voordeel doen. Zo kan de gemeente Amsterdam bijvoorbeeld knelpunten in de stad herkennen en alternatieve routes aanbieden.

Opdracht

Voor de opdracht is het belangrijk dat er zoveel mogelijk verschillende routes worden gelogd die leiden naar een mogelijke opdrachtgever. Studenten richten zich een week lang op het vergroten van de naamsbekendheid, het verbeteren van een product of prototype, het bedenken van een mobiele applicatie of het bedenken van een strategie op het gebied van social media. Bedrijven kunnen zich aanmelden en een poster voor hun raam hangen om studenten te laten zien dat ze welkom zijn.

Winnaar

In de app houdt CREATE-IT bij welk team de meeste routes heeft gelogd. Op de laatste dag wordt de winnaar bekend gemaakt die het meest actief is bezig geweest met de app.

OVER SIM

Project Students in Motion (SIM) maakt deel uit van het onderwijsprogramma bij HvA Digitale Media en Creatieve Industrie. Dit domein leidt studenten op tot professionals in de creatieve industrie. Tijdens SIM werken eerstejaarsstudenten van verschillende disciplines (Fashion, ICT, Media en Communicatie, Mediadesign) samen en maken zij kennis met innovatief onderwijs, de creatieve industrie en de stad Amsterdam. SIM vindt in 2015 voor de vijfde keer plaats van 2 tot en met 6 februari 2015. Informatie is te volgen via www.studentsinmotion.nl, @hvasim en Facebook.