CREATE-IT applied research

AMFI studenten proberen virtuele passpiegel

16 dec 2014 11:41 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Vrijdag 12 december jongstleden was drs. Antoine van de Ven, onderzoeker bij Saxion, te gast bij het AMFI. Hij vertelde waar hij bij het ‘Research Centre Design & Technology’ mee bezig is, lichtte nieuwe technologieën toe die bedoeld zijn voor de fashion retail en gaf een demonstratie van de virtuele passpiegel.

De passpiegel is een virtuele spiegel die het mogelijk maakt kleren te passen zonder ze daadwerkelijk aan te doen. Het werkt als volgt. Je ziet jezelf live op een scherm. Door middel van duw-bewegingen te maken kun je op het scherm aangeven wat voor soort kleding je zoekt en kun je deze kleding selecteren. Elk geselecteerd kledingstuk verschijnt op het scherm op je lichaam. Al je bewegingen worden gevolgd, dus als je ronddraait dan draait de kleding met je mee.

Na een korte demonstratie van Antoine, mochten ook de studenten de spiegel uitproberen. Zo konden ze in de praktijk ervaren waar we het in theorie al zo vaak over gehad hadden. Het was een groot succes!