CREATE-IT applied research

Winnaars Research Battle bekend!

11 jul 2013 11:41 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

De Research Battle-ranglijst van DMCI wordt dit jaar aangevoerd door drie vrouwen. Onderzoeker Marije Kanis en student Larissa Klaassen werden door de jury benoemd tot de winnaars van DMCI, Miriam Rasch kreeg een wildcard.

Slimme en creatieve toepassingen die een positieve bijdrage leveren aan openbare ruimten en de zorg. Marije Kanis (lectoraat Digital Life) werd door de jury gekozen voor haar onderzoek over het inzichtelijk maken van doordringende technologische toepassingen. De blinde Informatica-studente Larissa Klaassen wist de jury te overtuigen met haar onderzoek over toegankelijke wiskundige symbolen voor mensen die niet kunnen zien. De wildcard ging naar Miriam Rasch (lectoraat Netwerkcultuur). Zij deed onderzoek naar Google en de invloed van het commerciële bedrijf.

Marije, Larissa en Miriam gaan door naar de selectieronde van de HvA. Begin september worden per domein de onderzoekers uitgekozen die het tegen elkaar opnemen in de finale. Deze vindt op 3 oktober plaats in het Kohnstammhuis. De winnaars krijgen een financiële bijdrage om hun onderzoeksactiviteiten te kunnen voortzetten.

Door: Mardou van Kuilenburg