CREATE-IT applied research

Crossmedia bij Media Future Week

1 jun 2013 15:58 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Afgelopen maand (13-16 mei) participeerde het lectoraat Crossmedia (HvA) met negen andere hogescholen weer aan Media Future Week (MFW).

In deze week bogen 120 hbo-studenten zich over de vraag hoe onze toekomst als mediaconsument en mediaprofessional eruit gaat zien.

Zo werd er door studenten gewerkt aan cases van onder andere Liander (hoe kunnen open data beter gebruikt worden), Almere Smart Society (hoe kan ICT gebruikt worden bij urban design), Six Pac Playfit (kan gaming een gezondere levensstijl stimuleren).

Aan het einde van de MFW presenteerden studenten hun case-oplossingen aan elkaar en aan de opdrachtgevers. De deelnemers aan de MFW kregen daarnaast een exclusief programma voorgeschoteld bestaande uit internationale keynotes van bijvoorbeeld topspreker Seth Shapiro, presentaties uit het Nederlandse bedrijfsleven en praktische workshops, zoals een sessie over business models. Zie voor een compleet overzicht: www.mediafutureweek.nl