CREATE-IT applied research

Eduhack 2015

24h Education Hackathon

Evenement

In 24 uur tijd, op 27 en 28 juni, werken 150 hackers aan apps, websites, webtools en games om het onderwijs te innoveren. De hack-a-thon, die in Amersfoort wordt gehouden, vindt tegelijkertijd plaats in verschillende andere landen. Het Lectoraat Crossmedia laat tijdens het evenement een concept "Spotify voor onderwijs videos" uitwerken.

EduHack 2015

Sinds 1 februari werkt het Lectoraat Crossmedia aan het project "Platform Onderwijs Innovatie" (POI). In dit project wordt onderzocht op welke wijze crowdsourcing kan worden ingezet om te komen tot een landelijk platform waar innovatieve ideeën voor onderwijsvernieuwing in het HBO worden verzameld en gewaardeerd. Na een onderzoek, aantal workshops en een challenge waarbij studenten en alumni werden uitgedaagd om met innovatieve onderwijs ideeën te komen, is er binnen het team o.a. een concept geformuleerd, dat wordt verwezenlijkt door een groep hackers tijdens eduhack 2015.

Het Lectoraat is op 27 en 28 juni aanwezig op de hack. We zijn bij de start op de 27e en de presentatie van de resultaten op 28 juni om 12.00. U leest het goed: op een zondag (als dat niet innovatief onderwijs is...)!

Namens het Event lab verrichten studenten onderzoek, die de beleving van de hack-a-thon onderzoeken. Natuurlijk zorgt het Lectoraat voor energiedrank en chips (de brandstof bij uitstek voor hackers).

Aanmelden

Het evenement is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Wees er dus snel bij! Meld je hier aan:   https://goo.gl/h2yMZF

• 27 juni van 10.00 tot de volgende dag 12.00 uur.
  • De Nieuwe Stad, Kleine koppel 70, Amersfoort.
  • Aanwezig namens het lectoraat Crossmedia: Harry van Vliet, Dennis Ringersma e.a.