CREATE-IT applied research

Symposium of Fashion Technology (SOFT)

Evenement

Hoe kunnen sensortechnieken worden geïntegreerd in kleding? En op welke manier gaat de mode-industrie om met e-textile? De Hogeschool van Amsterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten nodigen u uit voor Symposium on Fashion Technology (SOFT) op 9 oktober a.s. in het Amsterdamse Volkshotel.

Virtual Design

SOFT gaat over de samenwerking tussen (mode)ontwerpers en bedrijven op het gebied van wearable technology. Tijdens het symposium wordt tevens het Fashion Technology Lab gepresenteerd door Amsterdam Creative Industries Network.

Direct aanmelden

Sprekers zijn o.a.:

• Opening keynote door Asta Roseway (Microsoft Research Labs, Redmond USA)
  • Margreet de Kok (Holst Centre) vertelt alles over de laatste ontwikkelingen in flexibele technologie;
  • Paulien Routs presenteert over haar werk in de fashion industrie;
  • Piem Wirtz is grondlegger van de E-Textile Workgroup, het grootste Nederlandse netwerk voor Fashiontech;
  • Industrial Designer Eef Lubbers (TU Eindhoven) vertelt over haar werk ‘Unlace’.

Met als afsluiter een Fashiontech performance van Local Androids.

Het symposium is Engelstalig.

Symposium SOFT
Datum: 9 oktober a.s. van 12.00 tot 19.00 uur.
Locatie: Volkshotel, Wibautstraat 150, Amsterdam

Toegang tot het symposium is gratis. Meld je hier aan.