CREATE-IT applied research

ACI Session #2: The digital future of Retail

Evenement

Wat doet digitalisering voor retail? Wat zijn de kansen voor winkels en welke waarde kan de creatieve industrie daaraan geven?

IMG_5166

Interviewer Martijn de Greve voelt samen met het publiek onze gasten aan de tand over de digitale toekomst van de retailsector.

Samen met Info.nl, Amsterdam Economic Board en CLICKNL nodigen wij je uit voor de tweede Amsterdam Creative Industrie Sessions. Praat mee en stel vragen aan HvA lector dr. Harry van Vliet ( Crossmedia), studente Femke Rijkeboer (studeert af op 'omnichannel retailling' bij Bomont.nl) en Iskander Smit (strategy director / manager labs bij Info.nl).

Een exclusieve sessie voor (oud)studenten, ondernemers en andere geïnteresseerden die affiniteit hebben met de creatieve industrie en/of de retailsector.

Donderdag 5 juni 2014

15:30 uur - Deur open

16:00 uur - Session

17:00 uur - Borrel

We zijn te gast bij Info.nl Sint Antoniesbreestraat 16 1011 HB Amsterdam

Direct aanmelden

De ruimte is beperkt dus reserveer hier alvast je plek. Toegang is gratis.

Over de gasten Harry van Vliet, lector Crossmedia, doet onderzoek naar de ontwikkelingen rond internet, smartphones en augmented reality . Deze ontwikkelingen veranderen de retailsector fundamenteel. In het project Fashion's Retail Future onderzoekt hij hoe retailers ICT inzetten om klanten te trekken. Denk daarbij aan gratis WiFi, tablets en instore webshops.

Femke Rijkeboer is vierdejaarsstudent Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor haar afstuderen is ze bezig met een onderzoek naar trends en ontwikkelingen binnen de fashion retail branche. In haar scriptie 'De waardevolle Zeeuwse toekomst van omnichannel retailing' richt Rijkeboer zich op de webshop Bomont.nl - een traditionele Zeeuwse retailorganisatie.

Iskander Smit werkt als ontwerper en strateeg van digitale diensten. Bij Info.nl is hij verantwoordelijk voor strategie en innovatie en leidt hij labs.info.nl . Daarnaast is Smit actief in Council Internet of Things en medeoprichter van Behavior Design AMS meetup. Vorig jaar was hij voorzitter van de expertgroep Future Touchpoints bij het onderzoeksprogramma Shopping2020

Over de gastheer - Info.nl

Sinds 1994 verbindt Info.nl ICT en online marketing met het bedrijfsleven. 'Creëer een overkoepelend online platform, behandel de klant als koning en erken data als brandstof van je business'. Info.nl is een full service online bureau met ruim zeventig medewerkers in hartje Amsterdam. In het onderzoeksprogramma Shopping2020 - gelanceerd door 16 brancheorganisaties uit de retail- heeft info.nl deelgenomen in verschillende expertgroepen.

Over Amsterdam Creative Industries Amsterdam Creative Industries is het landelijke Centre of Expertise voor de creatieve industrie en ICT. Founding Partners Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland hebben met het Centre een voordeur gecreëerd voor praktijkgericht onderzoek, onderwijs en scholing. Zo zijn met Amsterdam Creative Industries 33 opleidingen uit de ICT- en creatieve sector, tien locaties, dertienduizend studenten en twintig lectoraten voor de industrie ontsloten.

Over de Sessions Tijdens de Amsterdam Creative Industries Sessions wordt een actueel onderzoeksproject onder de loep genomen. De Sessions vinden steeds plaats op een van de tien locaties die door Amsterdam Creative Industries verbonden worden of bij een van haar partners.

LIVESTREAM VANAF 16:00 uur HIER

De Amsterdam Creative Industries Session wordt georganiseerd i.s.m.:

Screen Shot 2014-05-28 at 12.02.00