CREATE-IT applied research

Brown Bag Lunch

Evenement

Het kenniscentrum houdt regelmatig een Brown Bag Lunch waarin twee onderzoekers of medewerkers van het kenniscentrum een presentatie geven over hun onderzoek of project.

De Brown Bag Lunch staat gepland op donderdag 25 april a.s. . Het seminar vindt plaats op de Duivendrechtsekade in ruimte E3.32.

Programma

12.00 uur Inloop lunch 12.30 uur Presentatie lector Ben Schouten - Prof. dr. Ben Schouten is sinds 1 januari 2010 hoogleraar Playful Interaction aan de faculteit Industrial Design (Eindhoven) en sinds 1 maart 2013 lector Game Research & Play Design aan de HvA. Daarnaast is hij adviseur voor het Mediafonds voor culturele omroep producties en de Europese Commissie. Ben Schouten studeerde in 1983 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Na jarenlang gereisd te hebben in de Magreb, hervond hij zijn voorliefde voor Wiskunde en studeerde af in augustus 1995 in de Chaos Theorie. Hij was een van de oprichters van Desk.nl bv, een Application Software Provider die in de hectische beginjaren van het internet veel klanten de weg naar innovatieve e-commerce wees. Tezamen met het Vormgevingsinstituut werd Desk in 1999 beloond met een Webby Award in gaming. In 2001 promoveerde Ben Schouten op een proefschrift met de titel: "Hoe herkent een computer een koe". Dit proefschrift handelt over manieren om visuele informatie (foto's, video, etc.) op een intuïtieve manier op basis van perceptie en gelijkheid te kunnen zoeken in digitale databases. Deze thesis won de bronzen medaille voor Design in de categorie "New Media, subcategory, Information en Education" in New York (2001).

13.00 uur Presentatie lector Harry van Vliet - Sinds 1 februari 2013 is Harry van Vliet als lector Crossmedia aangesteld bij de HvA voor drie dagen in de week. Daarnaast is hij voor twee dagen in de week wetenschappelijk directeur van het nieuwe Center of Expertise Creatieve industrie Utrecht . Harry van Vliet is van huis uit cognitief psycholoog en film- en televisiewetenschapper, beide studies heeft hij in Utrecht gevolgd en hij is in 1991 gepromoveerd ( zie verder zijn LinkedIn profiel ). Een deel van zijn publicaties op het gebied van media zijn te vinden op Google Scholar . De afgelopen zes jaar is hij als lector crossmedia verbonden geweest aan Hogeschool Utrecht en heeft daar het Crossmedialab opgezet. Daar vind je de projecten, blogs en publicaties en presentaties van zijn hand.

13.30 uur Einde

Presentatie Ben Schouten - The Role of Play

In deze lezing laat Ben voorbeelden zien van serious games, toys en play design op het gebied van gezondheidszorg, entertainment en educatie. Daarnaast gaat hij in op de specifieke aspecten die games zo aantrekkelijk maken, de motiverende werking en de motiverende werking op de spelers. Ook belicht hij de onderzoekslijn en plannen van het lectoraat voor de komende periode.

Presentatie Harry van Vliet - Digitale innovatie in Musea

De ambitie van Harry is om een onderzoeksprogrammalijn op te bouwen rond crossmedia met een duidelijke doorwerking naar het onderwijs. De uit te voeren onderzoeken zullen in lijn zijn met wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan want daar ligt zijn interesse, expertise en ook het netwerk. Die onderwerpen zijn digitale innovatie in musea, cross-channel retailing, festivalbeleving en business modelling. Tijdens de sessie zal een aantal voorbeelden van het onderzoek toegelicht worden.