Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Knowledge Mile

De Knowledge Mile is een gebied in Amsterdam dat loopt van het Amstelplein tot de Nieuwmarkt. Het kenniscentrum van de faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie is gevestigd op de Amstelcampus, dat in het hart van dit gebied ligt. Bedrijven, organisaties en hogescholen op de Knowledge Mile werken samen om (internationale) expertise en talent te koppelen aan lokale initiatieven. Zo wordt de Knowledge Mile de slimste straat van Amsterdam.

Het onderzoek van het kenniscentrum van de faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie is sterk verbonden met de Knowledge Mile. Het gebied is bijvoorbeeld een bron voor datasets, een testomgeving voor nieuwe toepassingen, en er worden resultaten van onderzoeksprojecten getoond. 

De coalitie van de Knowledge Mile bestaat onder andere uit: Hogeschool van Amsterdam, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Inholland, Gemeente Amsterdam, NS, Bell Labs, KPN, Rabobank, Info.nl, Waag Society, Zoku, We the City en Reclassering Nederland.

Initiatiefnemer Amsterdam Creative Industries Network koppelt de grootstedelijke vraagstukken aan de expertise die aanwezig is in de instellingen, en betrekt hierbij nadrukkelijk de bewoners, organisaties en initiatieven in het gebied. Dit is de Knowledge Mile community. Meer informatie is beschikbaar via de Knowledge Mile-website.

Meetups

De Knowledge Mile Morning Meetup brengt je in contact met de gebruikers van de Knowledge Mile. Bewoners, ondernemers, docenten, onderzoekers, stadsmakers en beleidsmakers delen hun frisse ideeën voor het gebied van het Amstelstation tot de Nieuwmarkt.