Hogeschool van Amsterdam

CREATE-IT applied research

Knowledge Mile

De Knowledge Mile is een gebied in Amsterdam dat loopt van het Amstelplein tot de Nieuwmarkt. CREATE-IT is gevestigd op de Amstelcampus, dat in het hart van dit gebied ligt. Bedrijven, organisaties en hogescholen op de Knowledge Mile werken samen om (internationale) expertise en talent te koppelen aan lokale initiatieven. Zo wordt de Knowledge Mile de slimste straat van Amsterdam.

Het onderzoek van CREATE-IT is sterk verbonden met de Knowledge Mile. Het gebied is bijvoorbeeld een bron voor datasets, een testomgeving voor nieuwe toepassingen, en er worden resultaten van onderzoeksprojecten getoond. 

De coalitie van de Knowledge Mile bestaat onder andere uit: Hogeschool van Amsterdam, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Inholland, Gemeente Amsterdam, NS, Bell Labs, KPN, Rabobank, Info.nl, Waag Society, Zoku, We the City en Reclassering Nederland.

De Knowledge Mile is een initiatief van het Amsterdam Creative Industries Network. Meer informatie is beschikbaar via de Knowledge Mile-website.

Amstel Campus HvA