kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

DOE MEE MET SPUI25

ONDERZOEKERS EN ONDERZOEK VAN FDMCI OP HET PODIUM IN SPUI25

15 feb 2017 15:09 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

We willen graag onze eigen onderzoekers en promovendi onder de aandacht brengen. Zij kunnen met elkaar in gesprek, maar ook met andere sprekers, interviewers en discussanten van andere Hogescholen of Universiteiten. SPUI25 kan suggesties doen en biedt assistentie waar dat nodig is. De programmamaker hoeft zelf geen onderzoeker te zijn, uiteraard, maar op het podium dienen wel onderzoekers, promovendi of lectoren plaats te nemen.

FDMCI is lid van de redactieraad van SPUI25, het cultureel en wetenschappelijk podium aan het Spui in Amsterdam. De redactieraad verzorgt de programmering in Spui25. Vrijwel iedere dag staan er academici, schrijvers, journalisten, commentatoren en creatieven in Spui25 om hun werk te bespreken. De programma’s van SPUI25 zijn gericht op op een breed geintereseerd publiek. De redactieraad bestaat uit medewerkers van de Faculteit Geesteswetenschappen, Recht en Economie en medewerkers van de Bezige Bij en Amsterdam University Press.

Wat houdt het lidmaatschap in?

Ons lidmaatschap van Spui25 houdt in dat onderzoekers en lectoren een programma organiseren in SPUI25. Dit kan een paneldiscussie zijn, een interview, een boekpresentatie, een debat of een lezing met referent, zolang het maar geen “eenrichtingsverkeer” is; SPUI25 programmeert geen presentaties of lezingen zonder referent of debat, met uitzondering van het Proost op de Wetenschap-programma voor jonge promovendi. Tijdens dit maandelijkse vrijdagmiddag programma presenteren jonge onderzoekers of promovendi hun onderzoek. Na afloop is er een vrijdagmiddagborrel. In overleg is het ook mogelijk om een besloten event te organiseren.

Communicatie

Spui25 draagt zorg voor communicatie, techniek en personeel aan de deur. Wat betreft de communicatie: het programma moet minimaal een maand tevoren op papier staan zodat het in het SPUI25 Magazine opgenomen kan worden. Maandelijks stuurt SPUI25 tevens een nieuwsbrief naar 17.000 leden. SPUI25 heeft een maximale capaciteit van 80 stoelen en zit vrijwel altijd vol. Entree is gratis. Een programma duurt gemiddeld 90 minuten inclusief inleiding (10-15 min) en Q&A (30 min).

(m.u.v. het vrijdagmiddag programma dat 60 minuten duurt)

Anne Moes, Bernadette Schrandt, Jochen Riester, Rebecca Breuer en Ruurd Priester hebben reeds zeer geslaagde programma’s georganiseerd.

Wie volgt?

Heb je een min of meer concreet idee voor een programma, meld je bij Patricia de Vries aan, maar lees eerst het aanvraagformulier door.

Het programma van SPUI25 vind je hier.