kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Lectoraat Crossmedia op het Congres Podia & Festivals 2018

Tweede editie van het VNPF

26 sep 2018 12:11 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Op woensdag 19 september 2018 werd de tweede editie van het Congres Podia & Festivals gehouden in TivoliVredenburg, Utrecht. Harry van Vliet, lector Crossmedia, presenteert zijn Festival Atlas en geeft een overzicht en analyse van het landschap van muziekfestivals in Nederland in 2017. Ook studenten van de minor Festivals! waren aanwezig op het congres als onderdeel van hun ‘onderdompeling’ in de festivalsector. .

Festival Atlas: muziekfestivals

Harry van Vliet, lector van het Lectoraat Crossmedia, presenteerde een editie van de Festival Atlas uit. De Festival Atlas geeft een uniek overzicht en analyse van het landschap van muziekfestivals in Nederland in 2017. Het aantal muziekfestivals en muziekfestivaledities wordt inzichtelijk. Maar ook het aandeel van gratis muziekfestivals of outdoor festivals hierin? Waren er meer 1-daagse dan meerdaagse muziekfestivals? Wat is er te zien op podia van de muziekfestivals? Is de programmering vernieuwd? Groeit het social media gebruik bij muziekfestivals? Hoe verschilt het festivalseizoen 2017 van dat van 2016 en 2015?

Minor Festivals! Studenten

Studenten van de minor Festivals!, gecoordineerd door Karien Brentjens van de HvA, waren ook op het congres aanwezig als onderdeel van hun ‘onderdompeling’ in de festivalsector. Studenten leren in de minor Festivals! alles over de historische, economische, psychologische en marketingtechnische aspecten van festivalbeleving. Ze brengen deze kennis gelijk in de praktijk binnen het SAX-programma (Spectacular Arena eXperiences) voor opdrachtgever Amsterdam ArenA. De minor wordt aangeboden vanuit de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) en het lectoraat Crossmedia.

Congres Podia & Festivals

De VNPF presenteert in samenwerking met de live-muzieksector jaarlijks een informerende en inspirerende dag. Vorig jaar waren hiervoor nog ruim 800 deelnemers en dit jaar waren en 914 aanmeldingen en circa 850 aanwezigen.

Tijdens het Congres Podia & Festials ontmoeten verschillende partners in de cultuur- en entertainmentsector elkaar. Alle schakels in de live muzieksector gaan met elkaar in gesprek over thema’s als het actuele en toekomstige cultuurbeleid en de Provinciale Staten-verkiezingen, maar ook allerlei praktische zaken zullen de revue passeren.

www.festivalatlas.nl

www.congrespodiaenfestivals.nl