kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Handige checklist als hulpmiddel bij onderzoek

15 mrt 2018 14:44 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Dr Marije Kanis, onderzoeker bij het lectoraat Digital Life, heeft de checklist Onderzoek ontwikkeld: een handig hulpmiddel waarmee studenten, docenten en onderzoekers op een eenvoudige manier kunnen nagaan of alle te ondernemen stappen in het onderzoeksproces in orde zijn.

Bij het doen van onderzoek komt immers het een en ander kijken, zoals het motiveren van het ontwerp en het evalueren daarvan in een gebruikersstudie. Een belangrijk doel van de checklist is om resultaten van studenten beter te kunnen verwerken in wetenschappelijke publicaties. Dit kan helpen om ons praktijkgericht onderzoek op een hoger niveau te brengen en beter met het onderwijs te verbinden. De lijst is gebaseerd op ervaringen met verschillende studenten en onderzoek bij Digital Life. Download hier de Engelse of de Nederlandse editie.

De checklist is dynamisch in ontwikkeling. Heb je vragen, opmerkingen, verbetersuggesties en interesse om deze checklist ergens specifiek voor te willen inzetten, dan horen we dat graag!