kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

SO-HIP studie winnaar HvA Research Award 2017

18 dec 2017 14:13 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Donderdag 7 december is het project 'SO HIP', onderzoek van het jaar 2017 geworden tijdens het HvA Research Awards Event, het afsluitende evenement van de HvA Maand van het Onderzoek. Vanuit de faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie is Digital Life betrokken bij het onderzoek onder leiding van lector en promotor Ben Kröse.

De SO-HIP studie gaat over hoe coaching en sensortechnologie het zelfvertrouwen van ouderen met een heupfractuur kunnen vergroten. SO-HIP werd geprezen door de jury vanwege de impact van het onderzoek, de uitstekende methodologische opzet en omdat veel studenten hebben geparticipeerd in het onderzoek. Onder leiding van  Margriet Pol, docent en onderzoeker werkzaam binnen de opleiding ergotherapie van de HVA wordt het onderzoek uitgevoerd door de afdeling ouderengeneeskunde van het AMC Amsterdam, het lectoraat Digital Life en het lectoraat Ergotherapie; Participatie en Omgeving van het Amsterdam Centre for Innovative Health Practice (Achieve) van de HvA.