kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Design Sprintweek Building Business

‘Multiplex networks in creative industries incubators and firm performance'

18 okt 2017 00:00 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Lectoraat Crossmedia is partner in het NWO-KIEM project ‘Multiplex networks in creative industries incubators and firm performance'.

In samenwerking met Dr. Joris Ebbers (Amsterdam Business School Entrepreneurship and Innovation section), Prof. Wouter Stam (VU) en is onderzoek gedaan naar de netwerken tussen bedrijven en personen in B.Amsterdam (workspace en broedplaats)

Het Lectoraat Crossmedia heeft voor ene sterke verbinding met het onderwijs gezorgd door een sprint design week te organiseren op basis van onderzoeksresultaten. Studenten van de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) worden uitgedaagd om verschillende digitale toepassingen te ontwerpen waarmee het netwerk van bedrijven en personen proactief en persoonlijk gestimuleerd  kan worden tot relvante ontmoetingen te komen. Uitgangspunt daabij zijn alle touchpoints die er in het B.Amsterdam gebouw aanwezig zijn zoals de app, website, screens, newsletters, meetups etc. Het lectoraat Crossmedia begeleid hierbij de sprint week en coördineert  de doorvertaling van de onderzoeksmethoden en uitkomsten naar het onderwijs.

De laatste dag van de sprintweek wordt afgesloten met een presentatie van de concepten aan een onafhankelijke jury door de studenten.

Aansluitend zal er een bijeenkomst zijn in samenwerking met de Research Group for Collaborative Spaces onder leiding van Dr. Joris Ebbers waarin de onderzoeksresultaten worden gepresenteerd en besproken.

Meer informatie en inschrijving voor deze bijeenkomst hier.

Voor vragen over het project en de sprint kunt u terecht bij Wouter Groot: w.j.c.groot@hva.nl