kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Festival Atlas

15 mei 2017 15:52 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Op 29 mei 2017 verschijnt de tweede editie van de Festival Atlas. Deze Festival Atlas 2016 geeft een overzicht en analyse van het landschap van film-, food- en muziekfestivals in Nederland in 2016. Er waren in 2016 in totaal 174 filmfestivaledities, 260 foodfestivaledities en 1138 muziekfestivaledities: een druk en divers landschap. De Festival Atlas beschrijft en visualiseert de omvang en kenmerken van dit landschap inclusief de programmering van de festivals en hun social media gedrag. Per provincie is er een factsheet die het festivalprofiel van een provincie toont. De Festival Atlas staat ook vol met festivalposters, plattegronden en zet 12 muziekfestivals in de spotlights middels een interview met de organisatoren. De Festival Atlas 2016 is vanaf 29 mei gratis te downloaden vanaf www.festivalatlas.nl en als hardcover te bestellen via lulu.com. De Festival Atlas is een product van MXStudio en het Lectoraat Crossmedia.

Festival Atlas