kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Festival Atlas 2015 verschenen

31 aug 2016 12:10 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

De Festival Atlas 2015 geeft een overzicht en analyse van het landschap van muziekfestivals in Nederland in 2015. Dit is een druk en divers landschap. Maar hoe ziet dit festivallandschap er precies uit? Is de programmering van muziekfestivals vernieuwend of is er sprake van McFestivalisatie? Hoe zetten muziekfestivals social media in? En hoe verschilt het festivallandschap per provincie? De Festival Atlas geeft antwoord op deze vragen.

De verschijning van de Festival Atlas trok veel aandacht in de pers (o.a. NRC, Parool, 3FM, Radio 1). De data is verzameld en gebundeld in een boek door het lectoraat Crossmedia van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie. Op 14 september geeft Harry van Vliet (lector Crossmedia) een presentatie over de atlas op het jaarcongres van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) in Doornroosje Nijmegen.

Lezen?

De Festival Atlas 2015 is te bestellen en te downloaden op www.festivalatlas.nl.