kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Lectoraat Crossmedia organiseert een drieluik over 'beleving'

In samenwerking met SPUI25

8 mrt 2016 14:49 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Festivals, musea en winkels hebben er de mond vol van: ‘beleving’. Het draait niet langer om het simpelweg aanbieden van concerten, objecten of producten; men wil ‘een beleving neerzetten’ voor de bezoeker. Maar wat is beleving precies? Hoe wordt een beleving gecreëerd, en hoe maak je het meetbaar? In SPUI25 gaat het Lectoraat Crossmedia (HvA) in op die vragen in drie programma’s: de festivalbeleving (23 maart), de museumbeleving (20 april) en de winkelbeleving (25 mei).

Over SPUI25

SPUI25 is een levendig podium gevestigd aan het Spui, cultureel boekenplein van Amsterdam, en vormt het een verbinding tussen de academische wereld en de culturele praktijk in de breedste zin. De programma’s van SPUI25 bewegen zich tussen wetenschap en verbeelding, tussen feit en fictie. In de zaal van SPUI25, die een capaciteit heeft van 80 stoelen, vinden lezingen, debatten en interviews plaats evenals boekpresentaties, discussies en prijsuitreikingen. SPUI25 richt zich zowel op de academische gemeenschap van onderzoekers, docenten, alumni en studenten, als op een breed geïnteresseerd literair-cultureel publiek.

Direct aanmelden voor de sessie op 23 maart over festivals

Website SPUI25

Meer informatie over de drie programma’s: