Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Ben Schouten presenteert op het Holland Game Seminar in Japan

10 okt 2013 11:44 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Op dinsdag 17 september gaf Ben Schouten, lector Games & Play, op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade een presentatie over Serious Games en Playful Interaction op het Holland Game Seminar in Fukuoka, Japan. In Japan waren de universiteiten al bekend met de onderzoeksprogramma's van ons domein door eerdere bezoeken en samenwerkingen die onder andere door Robert Crain en Marlies Nijenhuis zijn opgezet en onderhouden.

 

Ben deed in Japan (samen met Gijs Gootjes) ook contact op met Nederlandse bedrijven, zoals Distimo, die zich richt op app tracking en app data, en Boostermedia, een Nederlandse Game Publisher.

Ben en Gijs Gootjes bezochten Fukuoka University of Design, Osaka Electro Communication University en de Tokyo Game Show. De Tokyo Game Show iseen jaarlijkse expo waar alle grote internationale gamebedrijven hun nieuwe games presenteren. Dit bleek dé plek waar zowel onderwijs, onderzoek als de bedrijven elkaar opzochten over samenwerking op het gebied van serious games. Er was een seminar, waar de Nederlandse industrie werd gepresenteerd, en een Holland Booth, waar geïnteresseerden in contact werden gebracht met de Nederlandse delegatie.

Tijdens de Games4Health conference eind oktober gaat Ben verder werken aan samenwerking op dit gebied.