Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Hein Daanen nieuwe lector AMFI (Amsterdam Fashion Institute)

10 sep 2013 15:32 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Het AMFI-Amsterdam Fashion Institute verwelkomt Hein Daanen als expert voor haar nieuwe lectoraat op het gebied van Fashion & Technology.

 Per 1 september is Hein Daanen verbonden aan CREATE-IT applied research, het kenniscentrum van het domein Media, Creatie en Informatie, waar AMFI onderdeel van uitmaakt. In dit kenniscentrum voeren onderzoekers, docenten en studenten praktijkgericht onderzoek uit in opdracht van de creatieve industrie en ICT sector. Hein Daanen Hein Daanen is bijzonder hoogleraar Thermofysiologie aan de Vrije Universiteit en onderzoeker bij TNO. Bij AMFI start hij met een inventarisatie van bestaande kennis op technisch en creatief gebied. Samen met de medewerkers gaat hij, in combinatie met zijn eigen expertise, een coherent onderzoeksprogramma formuleren. Daanen is gespecialiseerd in 3D antropometrie (toepassingen in maatvoering van kleding) en thermofysiologie (warmtehuishouding in beschermende kleding).

 

Hij studeerde Bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam. Bij de Universiteit Leiden specialiseerde hij zich in elektrische activiteit van spieren. In 1991 startte hij bij TNO waar hij functies bekleedde van management (afdelingshoofd) tot onderzoeker (Principal Scientist). Hein Daanen heeft ongeveer tachtig wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.

AMFI-Amsterdam Fashion Institute De vierjarige hbo-opleiding van het AMFI-Amsterdam Fashion Institute bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in de modebranche. Het AMFI omvat met haar drie afstudeerrichtingen Fashion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding de gehele keten van de mode-industrie. Designer, Brand Engineer of Production Manager zijn slechts enkele titels te behalen in het modevak. AMFI biedt van elke afstudeerrichting ook een Engelstalige variant aan: AMFI International. Zie ook www.amfi.nl