Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Digital Life Lab naar Smart Textiles in Gent

10 jul 2013 10:41 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Afgelopen 6 juni was het jaarlijkse Smart Textiles Salon in Gent, voor deze editie is vanuit het Digital Life Lab van Ben Kröse een prototype ingestuurd welke is ontwikkeld door Aduén Darriba (onderzoeker Digital Life) en Klea Flinspach (student Fashion Design, AMFI).

De ontwikkeling van het ingestuurde prototype staat in lijn met het onderzoek Mediating Social Touch van Gijs Huisman (PhD kandidaat Universiteit Twente). Beide onderzoekers zijn betrokken in het COMMIT- traject P4 Virtual worlds for well being. Samen met AMFI is Digital Life gestart om studenten te betrekken met Smart Textiles. Het huidige project met AMFI is een pilot in samenwerking met Leslie Holden en Martiene Heinen (AMFI). De eerste Fashion Design studente Klea Flinspach is hard aan het werk om een volledig draagbaar prototype te maken die op verschillende plekken textiele sensoren heeft. De sensoren kunnen van lichte aanraking tot hoge druk waarnemen en sturen deze data door naar een tweedeprototype die de aanraking reproduceert op dezelfde plek.

 

De reproductie wordt op dit moment gedaan door een grid van vibramotoren. Het uiteindelijke doel is aanraking als communicatiemiddel op afstand te onderzoeken met deze ontwikkelde prototypes.