Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Seminar Smart Systems in Naarderheem

25 apr 2013 14:32 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

'Jullie geven me niet wat ik wil hebben!' zo luidde de klacht vanuit de zorg naar de technici. Een pittige uitspraak die voor veel boeiende discussies zorgde op 24 april jl.

Het was het seminar Smart Systems for Smart Services bij Zorggroep Vivium Naarderheem, waar nieuwe kansen voor systeem-installateurs in de zorg besproken werden.

 

Verschillende sprekers (onder wie Ben Kröse en Saskia Robben van het lectoraat Digital Life) gaven een korte presentatie vanuit hun expertise op de mogelijkheden van zorgtechnologie en domotica. Maar bovenal was er veel discussie met het publiek. Wat kan er al, wat komt er aan, wie is de eindgebruiker nou eigenlijk (de oudere, de mantelzorger of de ongeruste zoon die aan de andere kant van het land woont?), en erg belangrijk: wie gaat er voor betalen? Deze laatste vraag veranderde al snel in: wie gaat eraan verdienen? Een cruciaal verschil, maar duidelijk werd wel dat er veel kansen liggen in de zorgmarkt voor wie een goede businesscase kan formuleren.

Voor een verslag van de bijeenkomst of voor meer informatie over het onderwerp kun je terecht bij het lectoraat Digital Life, contact Gideon Bazen.