Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Lezing Harry van Vliet op kennisdag Museumvereniging

Lezing/College

Musea zijn al jaren de collecties aan het digitaliseren. Veel musea hebben hun collectie of delen ervan al online staan. Maar hoe gaan we er samen mee verder? Er poppen overal portals op en er is gestart met het project Netwerk Digitaal Erfgoed. Zijn we op de goede weg met het door produceren van gedigitaliseerde collectie en deze online brengen via onze eigen websites en via de provinciale, de nationale en de internationale portals? Wordt dit wel gevonden door de gebruiker? En is dit wel wat de gebruiker zoekt? Dit zijn de vragen die de Museumvereniging stelt aan HvA lector Crossmedia Harry van Vliet.

HvA

De uitnodiging voor de lezing komt voor het programma van de Kennisdag van de Museumvereniging. De Kennisdag wordt ditmaal gehouden in het Eye Filmmuseum in Amsterdam op 14 maart en dit is de tweede editie voor genodigden van de Museumvereniging.

De Kennisdagen worden inhoudelijk ingevuld door de verschillende secties van de Museumvereniging en richten zich op medewerkers van musea. De Kennisdag op 14 maart heeft als centraal thema: Het bewaren van collecties: wat, hoe, en voor wie? De Kennisdag bestaat uit plenaire lezingen, discussies en werkgroepen.  

website Museumvereniging

Lectoraat Crossmedia