Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Event Lab op Eurosonic Noorderslag Conference

Lezing/College

Op 14 januari zal het Event Lab zichzelf presenteren aan de Nederlandse event organisaties op de toonaangevende conferentie van Eurosonic / Noorderslag in Groningen. Het Event Lab is in 2015 bezig geweest zichzelf te ontwikkelen om dé kennisplek te worden voor event organisaties. Enerzijds heeft de ontwikkeling van kennis plaatsgevonden in de vorm van onderzoeksprojecten, anderzijds is onder event organisaties geïnventariseerd over welke thema’s men meer kennis wil krijgen. Het Event Lab is een samenwerking tussen de Hogeschool Inholland, Hogeschool van Amsterdam en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Eurosonic Noorderslag

 

Tijdens de sessie op Eurosonic / Noorderslag worden door de onderzoekers van het Event Lab resultaten gepresenteerd van de projecten die in 2015 zijn uitgevoerd. Hierbij wordt onder meer antwoord gegeven op de volgende vragen: Hoe wordt online waarde gegenereerd binnen de muziekindustrie? Hoe kan een festivalorganisatie de ideale beleving voor de bezoeker neerzetten? Welke invloed hebben social media en de programmering op de beleving? Hoe kan crowd control zorgen voor een optimale beleving, lange verblijfsduur en herhalingsbezoek op festivals?

Hiernaast worden de thema’s aangekondigd waar het Event Lab zich in 2016 mee bezig zal gaan houden. Deze thema’s komen voort uit de inventarisatie die in 2015 heeft plaatsgevonden. 

Eurosonic Noorderslag


Eurosonic Noorderslag trekt 3.900 conferentiebezoekers, waaronder 432 vertegenwoordigers van internationale festivals. De muziekconferentie bestaat uit een programma van 150 panels, keynotes, interviews, workshops, diners, pitches, feestjes en vergaderingen over de laatste ontwikkelingen in de internationale muziek, media en interactieve sector.

Het conferentieprogramma bevat een algemeen conferentieprogramma en enkele specialistische programma’s: 

  • Buma Music Meets Tech
  • Popbeleid 
  • Music & Media
  • EPIC, European Production Innovation Conference

Website Eurosonic Noorderslag

Website lectoraat Crossmedia

Website Event Lab, Amsterdam Creative Industries Network